Ernst&Young'ta Görev Teslimi - Son Dakika
Güncel

Ernst&Young'ta Görev Teslimi

Ernst&Young\'ta Görev Teslimi

Ethem Kutucular Ernst&Young Denetim Bölümü Başkanlığını Dilek Çilingir'e devretti.

01.08.2012 16:05

Bu yıl çok başarılı bir performans sergileyerek yüzde 18 büyüme sağlayan ve beş yeni ortağı ekibine katan Ernst & Young, organizasyon yapısında da yeni düzenlemeler yaptı. Bu kapsamda, 2004 yılından itibaren Denetim Hizmetleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüten, Ethem Kutucular görevini, yaklaşık yirmi yıldır denetim hizmetleri dahil farklı alanlarda uzmanlaşan ve son olarak da Ernst & Young Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Usulsüzlük İncelemesi ve Uyuşmazlık Danışmanlığı Bölüm Lideri olarak görev yapmakta olan Dilek Çilingir'e devretti.

Denetim ve danışmanlık sektörünün lider firmalarından Ernst & Young Türkiye, bu yıl çok iyi bir performans ile yüzde 18 büyüme sağladı. Geçtiğimiz günlerde dinamik büyüme süreci doğrultusunda 5 yeni ortağın da katıldığı Ernst & Young Türkiye, organizasyon yapısında da yeni düzenlemeler gerçekleştirdi. 2004 yılından itibaren Denetim Hizmetleri Bölüm Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Ethem Kutucular, gelişen Türkiye piyasasında daha aktif rol almak için görevini yaklaşık yirmi yıldır denetim hizmetleri dahil farklı alanlarda uzmanlaşan ve son olarak da Ernst&Young Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Usulsüzlük İncelemesi ve Uyuşmazlık Danışmanlığı Bölüm Lideri olan Dilek Çilingir'e devretti.

ETHEM KUTUCULAR DENETİM BÖLÜMÜNE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEK

Görevde bulunduğu sekiz yıl içinde Denetim Hizmetleri ve diğer yeni hizmet bölümlerimizin büyümesinde büyük rol oynayan Ethem Kutucular, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden 1986 yılında mezun oldu. Denetim mesleğine 1986 yılında Arthur Andersen'da başlayan Ethem Kutucular, 1997 yılında aynı firmada sorumlu ortak oldu. 2002 yılından itibaren yine Sorumlu Ortak olarak Ernst&Young'daki görevini sürdüren ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ünvanına sahip olan Kutucular, aynı zamanda Bağımsız Denetim Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve TÜSİAD'ın Enerji Çalışma Grubu'nun da katılımcısı.

2010 yılında gerçekleşen rotasyon döneminde yeni müşteriler alınmasında da büyük rol oynayan, en kıdemli ortaklardan biri olan Ethem Kutucular, Denetim hizmetleri bölümüne katkıda bulunmaya devam edecek.

GÖREVİ DİLEK ÇİLİNGİR DEVRALDI

ODTÜ İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Arthur Andersen İstanbul ofisinin Denetim Bölümünde çalışmaya başlayan Dilek Çilingir, 2001 yılında Arthur Andersen Boston ofisinin Risk Danışmanlığı bölümüne müdür olarak transfer oldu. 2002 yılında Deloitte&Touche LLP New York ofisine kıdemli müdür olarak atanan Cilingir, Amerika Birleşik Devletlerinde çalıştığı yedi yıllık sure içerisinde Fortune 500 listesinde yer alan büyük şirketlere hizmet verdi. 2006 yılında Amerika'da en yetenekli 24 kadın kıdemli müdür arasına seçilen Çilingir, 2007 yılsonunda Türkiye'ye dönerek, Ernst & Young İstanbul ofisinde Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Usulsüzlük İncelemesi ve Uyuşmazlık Danışmanlığı Bölüm Lideri olarak görev yapmaya başladı. Çilingir, Serbest Muhasebeci Mail Müşavir, Sertifikalı İç Denetçi ve Sertifikalı Suistimal Denetçisi ünvanlarına sahip.

Görevini Dilek Çilingir'e devreden Ethem Kutucular konuyla ilgili şunları söyledi:

"Yaklaşık sekiz yıldır büyük bir heyecanla yürüttüğüm görevimi, Sevgili Dilek Çilingir gibi, gerek Türkiye'de gerekse uluslararası platformda başarısını kanıtlamış genç bir arkadaşıma devretmekten mutluluk duyuyorum. Vizyonu, tecrübesi, bilgi birikimi ve disipliniyle, kendisinin çok başarılı olacağına ve hep beraber daha da başarılı olacağımıza inanıyorum."

Denetim Hizmetleri Bölümü yeni Başkanı Dilek Çilingir ise: "5 yıldır içinde bulunduğum Ernst & Young ailesinde yeni bir göreve gelmenin heyecanını yaşıyorum. Denetim sektöründe çok değerli bir isim olan ve denetim bölümümüzün gelişmesinde büyük rol oynayan Ethem Kutucular'dan görevi devralmak benim için hem büyük bir sorumluluk hem de bir gurur kaynağı" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ernst&Young'ta Görev Teslimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement