Erzincan'da CHP İtirazını Ysk?ya Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da CHP İtirazını Ysk?ya Taşıdı

Erzincan\'da CHP İtirazını Ysk?ya Taşıdı

Erzincan'da CHP itirazını YSK'ya taşıdı Erzincan'da milletvekilliğini 1161 oyla AK Parti'ye kaptırmasının ardından il ve ilçe seçim kurullarına itirazda bulunan CHP, isteminin reddedilmesi üzerine YSK'ya başvurdu.

06.11.2015 17:06

Erzincan'da CHP itirazını YSK'ya taşıdı

Erzincan'da milletvekilliğini 1161 oyla AK Parti'ye kaptırmasının ardından il ve ilçe seçim kurullarına itirazda bulunan CHP, isteminin reddedilmesi üzerine YSK'ya başvurdu.

CHP İl Başkanı İsmai l Arslan beraberinde Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır ile birlikte Adliye Sarayı önünde bir açıklama yaptı. Seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını il ve ilçe Seçim kurullarına yaptıklarını anımsatan İsmail Arslan, her iki başvuruya da olumsuz yanıt aldıklarını bildirdi. Bunun üzerine YSK'ya itirazlarını iletmesi için İl Seçim Kuruluna yeniden başvuruda bulunduklarını vurgulayan İsmail Arslan şunları söyledi:

"Demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde sandık dökümü sonrası oy sayımlarında yapılan somut hatalara, bazı sandık sonuçlarına karşı itiraz hakkımızı kullanıyoruz. CHP olarak yurt dışı oylarıyla birlikte 1161 oy gibi az bir oy farkla milletvekilliğini kaybetmiş bulunuyoruz. Seçimde 1813 oy geçersiz sayıldı. Bunlara da itirazlarımızı yaptık. Ülkemizde adalet sisteminde zaten bir sıkıntı var. Sandıklardan çıkan gerçek sonuçlar ile ilgili adaletin tecelli etmesi için mücadele etmek zorundayız. Bu konudaki haklı ısrarımızı sürdürmekte ve haklarımızı da savunmakta kararlıyız. Yüksek Seçim Kurulu'na gerekli itirazı bugün yapıyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan'da CHP İtirazını Ysk?ya Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement