Erzincan Genç Dağcı Son Yolculuğuna Uğurlandı Genç Dağcı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Erzincan Genç Dağcı Son Yolculuğuna Uğurlandı Genç Dağcı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Erzincan Genç Dağcı Son Yolculuğuna Uğurlandı Genç Dağcı Son Yolculuğuna Uğurlandı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'da, çığ altında kaldıktan 4 gün sonra cesedine ulaşılan, Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 35 yaşındaki Erdem Tapul memleketi Erzincan'da toprağa verildi.

19.02.2013 15:54

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'da, çığ altında kaldıktan 4 gün sonra cesedine ulaşılan, Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 35 yaşındaki Erdem Tapul memleketi Erzincan'da toprağa verildi.

Türkan-Erkoçak Tapul çiftinin biri kız 2 çocuğundan biri olan Erdem Tapul, İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ'da Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 3 arkadaşı ile birlikte 13 Şubat günü tırmanış yaptı. Bozdağ'ın batı yakasında bulunan, Mermeroluk Diktepe mevkiindeki üç vadinin en dik ve tehlikeli olan Bolkar bölgesinde, daha sonra gerçekleştirecekleri etkinlik için keşif tırmanışı yaptı. Bölgenin zirvesine 50 metre kala çığ tehlikesinin görülmesi üzerine 6 saat sürmesi planlanan tırmanışı yarıda kesen 4 dağcı dönüş kararı aldı. Dağcılar döndükleri sırada, en önde bulunan Erdem Tapul'un altındaki kar kütlesi koptu. Tapul, yaklaşık 1 kilometrelik alanda etkili olan çığın altında kalarak kayboldu. Tapul'un yaklaşık 8 metre arkasında bulunan dağcı arkadaşları ise, şans eseri çığ altında kalmaktan kurtuldu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma'ya bağlı çok sayıda ekibin 4 gün süren aramalarının ardından Tapul'un cesedi, Pazar günü çığın başlangıç yerinden 600 metre uzaklıkta bulundu.

Bekar olan ve İzmir Arkeoloji Müzesinde işçi olarak olarak çalışan Erdem Tapul için görev yaptığı müze önünde düzenlenen törenin ardından cenazesi bugün saat 08.50 sıralarında havayolu ile memleketi Erzincan'a getirildi. Cenazesi Aslanlı Mahallesi 232'nci sokak üzerinde bulunan Urartu Apartmanı Numara 5'teki evinin önüne getirilen Erdem Tabul'un 60 yaşındaki annesi Türkan Tapul oğlu ile son kez vedalaştı. Anne Tapul, "Baban babaların babası olmaya devam edecek. Annende annelerin annesi olmaya devam edecek. Sana azap vermeyecek. Hiç ağlamayacak" diyerek oğlunu öptü. Abla Musine Adıgüzel'in de kardeşi ile helalleşmesi ve yapılan duanın ardından Erdem Tapul'un cenazesi Cami Kebir'e götürüldü. Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkanı AKP'li Yüksel Çakır, vali yardımcıları, siyasi parti başkanları, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erdem Tapul, kılınan cenaze namazının ardından Terzibaba Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan Genç Dağcı Son Yolculuğuna Uğurlandı Genç Dağcı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement