Erzurum'dan Turgut Kazan'a Görevsizlik Çıktı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'dan Turgut Kazan'a Görevsizlik Çıktı

Erzurum\'dan Turgut Kazan\'a Görevsizlik Çıktı

Erzurum 2 Erzurum 2.Ağrı Ceza Mahkemesi'nde Avukat Turgut Kazan hakkında "yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve kamu görevlisini hedef göstermek" iddiasıyla açılan davadan görevsizlik kararı çıktı.

06.03.2012 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum 2 Erzurum 2. Ağrı Ceza Mahkemesi'nde Avukat Turgut Kazan hakkında "yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve kamu görevlisini hedef göstermek" iddiasıyla açılan davadan görevsizlik kararı çıktı.

Savunmasını üstlendiği eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında yazılan mektuba savcılığın işlem yapmamasını eleştirdiği için hakkında "3 yıl hapis ve meslekten men" cezası istemiyle dava açılan İstanbul Barosu eski başkanlarından Avukat Turgut Kazan, Erzurum'da ikinci kez hakim karşısına çıktı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Turgut Kazan, avukatları ve çok sayıda Baro Başkanı katıldı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcılık, dosya için görevsizlik kararı verilmesini istedi. Erzurum 2. Ağrı Ceza Mahkemesi de "görevli memura görevinden hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarının" Turgut Kazan'ın görevinden doğan veya görevi sırasında işlediği suç kapsamında bulunmadığına dikkat çekerek, görevsizlik kararı verdi. Dosya 2. Asliye Nöbetçi Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

-KAZAN'IN YARGILANMASINA DAYANAK GÖSTERİLEN OLAY-

Cemaatlere yönelik soruşturmaların ardından tutuklanan eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e Buca Cezaevi'nden bir tutuklu mektup gönderdi. Mektupta, Risale-i Nur Dershanesi toplantılarına katıldığı bir gün, Savcı Osman Şanal, bazı emniyet yetkilileri, iki profesör ve Erzurum'da cemaat liderliği yapan 3-4 kişinin gece saat 02.30'a kadar toplantı yaptığını anlatıp, toplantıya katılanların "Cihaner'in işi bitti" dediğini ileri sürdü. Turgut Kazan da bu mektubu o dönemde mahkemeye sunarak, bu iddialarla ilgili gerekli araştırmanın yapılmasını istedi. İki ay boyunca hiçbir işlem yapılmaması üzerine duruşma sırasında Kazan, bu tutumu eleştirdi. Kazan'ın bu eleştirisi "terör eylemi sayılarak" Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erzurum'dan Turgut Kazan'a Görevsizlik Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement