Erzurum "Ergenlik Çağındaki En Önemli Sorun Cinsel İstismar" - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Erzurum "Ergenlik Çağındaki En Önemli Sorun Cinsel İstismar"

Erzurum "Ergenlik Çağındaki En Önemli Sorun Cinsel İstismar"
21.01.2015 10:03

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç. Dr. Onur Burak Dursun, ergenlik çağındaki en önemli sorunun cinsel istismar olduğunu belirtti.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç. Dr. Onur Burak Dursun, ergenlik çağındaki en önemli sorunun cinsel istismar olduğunu belirtti. Türkiye'de her 100 çocuktan 3'ünün cinsel istismara uğradığını bildiren Yrd.Doç.Dr. Dursun, ergenlikteki çocukların yetişkinlerle arasındaki mesafeye dikkat etmesi gerektiğini bildirdi. Cinsel istismarda bulunan kişilerin genelde yakın çevreden olduğuna dikkati çeken Yrd.Doç.Dr. Dursun "Gençler sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflara dikkat etsinler. Cinsel istismar deyince saçı sakalı birbirine karışmış, giyimi perişan bir tip akla geliyor. Bu tiplerden çocuklarımız kendilerini bir şekilde koruyorlar. İstismarcılar genelde çocukların tanıdığı ailelerin tanıdığı yakın çevreden kimseler oluyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum 'Ergenlik Çağındaki En Önemli Sorun Cinsel İstismar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement