Erzurum Merve Su, Test Çözerken Av Tüfeğiyle Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Erzurum Merve Su, Test Çözerken Av Tüfeğiyle Yaralandı

Erzurum'da iki grup arasında çıkan kavgada kullanılan av tüfeğinden çıkan saçmalar, oturdukları apartmanın önünde test çözen çocuklardan ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Merve Su Turan'ın bacaklarından yaralanmasına neden oldu.

05.06.2017 14:06

Erzurum'da iki grup arasında çıkan kavgada kullanılan av tüfeğinden çıkan saçmalar, oturdukları apartmanın önünde test çözen çocuklardan ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Merve Su Turan'ın bacaklarından yaralanmasına neden oldu.

Olay, merkez Palandöken İlçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki Hamidiye Yapı Koperatifi'ne ait D Blok, zemin kat önünde meydana geldi. İki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma ardından çıkan kavgada av tüfeği kullanıldı. Sağa- sola ateş açan kavgacıların kullandığı av tüfeğinden çıkan saçmalardan bir bölümü apartman giriş kapısı sağındaki bahçede arkadaşları ile test çözen 10 yaşındaki Merve Su Turan'a isabet etti. Bacaklarından yararlanan Merve Su Turan'ın imdadına güvenlik görevlisi olan babası 35 yaşındaki Erkan Turan yetişti. Yaralı çocuk hemen otomobille hastaneye kaldırdı. Palandöken Devlet Hastanesi'nde Turan'ın iki bacağına 8 saçma isabet ettiği belirlendi ve yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildi.

Evinde 2 bacağı sarılı halde yatan Merve Su Turan, silah kullanılmasının yasaklanmasını istedi. Merve Su Turan, yaşadıklarını şöyle anlattı

Oturmuş arkadaşlarımla test çözüyorduk. Beyaz bir gömlek giymişti. Siyah pantolonlu ve saçları yoktu, bıyıklıydı. Bir takmım sesler duyduk. Herkes kaçtı, ben dondum kaldım. 3 yaşında bir kız benim arkama saklandı. O adam silahla ateş açtı, ayaklarıma değdi. Ben kaçsaydım saçmalar o küçük kızın kafasına gelecekti. Sonra bağırdım, ağladım. Babam geldi bana ne olduğunu sordu. Babam beni kucağına aldı hastaneye götürdü. o adamın Allah belasını versin.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde güvenlik görevlisi, evli ve üç çocuk babası Erkan Turan, olaydan 5 dakika önce Merve Su'yu kapının önünde otururken gördüğünü anlattı. Av tüfeği sesini maytap patlamasına benzettiğini anlatan Erkan Turan, şunları anlattı

Bir an kızımın sesi gelince pencereye koştum. Kızım 'Baba, Ben bir şey yapmadım' dedi. Bacağından kan akıyordu. Baba 'silah' deyince ben kendimi kaybettim. Hemen dışarı çıktım. Kızımı aldım kucağıma bir otomobil durdurdular hastaneye götürdük. Müdahale ettiler ama saçmaları çıkarmadılar. Kızım bacaklarındaki 8 saçma ile yaşayacak. İleride sıkıntılı bir durum olursa orayı ameliyat edecekler. Ama şimdi ameliyatı mümkün değilmiş. Ramazan ayında oruç tutup tutmama muhabettini duyduk ama. Öyle bir şey var mı, yok mu bilmiyoruz. Ramazan günü çoluk- çocuğun olduğu yerde karşı tarafa silah sıkarken bahçede 5-6 tane çocuk vardı. Daha kötü bir durum olabilirdi. Allah çocukları korudu.

Silahlı kavga olayına karışanlar, Emniyet, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarla yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Erzurum Merve Su, Test Çözerken Av Tüfeğiyle Yaralandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Merve Su, Test Çözerken Av Tüfeğiyle Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement