Eşinin Üzüntüsünden Yatağa Düştü - Son Dakika
Güncel

Eşinin Üzüntüsünden Yatağa Düştü

Eşinin Üzüntüsünden Yatağa Düştü

Zonguldak'ta yaşayan 62 yaşındaki Melahat Çiçek, 3.5 yıl bezlediği eşini kaybedince yatağa düştü.

16.08.2012 11:33

Zonguldak'ta yaşayan 62 yaşındaki Melahat Çiçek, 3.5 yıl bezlediği eşini kaybedince yatağa düştü. Yalnız kalan Çiçek, devletten bakım parası verilmesini istiyor.

Kozlu beldesinde üçüncü eşiyle birlikte yaşayan Abdullah Çiçek, 1960 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi olarak başlamış, 56 yaşında emekli olmuştu. Emekliliğinin ardından inşaatlarda ve ev çatılarında çalışmayı sürdüren Abdullah Çiçek, 3 kez evlenip boşanmıştı. Komşularının ağır işlerine bile karşılıksız yardım etmesi nedeniyle çevresinde çok sevilen Çiçek, 2007 yılında ise aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bağırsak kanseri olduğu belirlenen emekli maden işçisi, 2008 yılının ortalarından itibaren hareket edememeye ve yatağa bağımlı olarak yaşamaya başladı. Cihaza bağlı yaşayan ve altına bez bağlanan Çiçek, yine 1 yıldır mama şekline dönüştürülen öğütülmüş yiyecekleri yiyebilmişti. Abdullah Çiçek'in 63 yaşındaki eşi Melahat Çiçek, 3.5 yıl boyunca eşinin tüm ihtiyaçlarını tek başına karşıladı. Abdullah Çiçek, 2011 yılının Nisan ayında yaşamını kaybedince dünyası kararan Melahat Çiçek, çektiği üzüntünün yanı sıra yaklaşık 8 ay önce solunum zorluğu yaşarken, aynı dönemde mide kanaması geçirdi.

Rahatsızlıkları için gittiği hastanede düşmesi sonucu bacağı ve kalçaları da kırılan Melahat Çiçek, 4 ay önce yatağa hapis oldu. Ziyaretçileri ile sadece konuşabilen Çiçek, ihtiyaçlarını bile göremez duruma geldi. Yeğenleri tarafından ziyaret edilen ve ihtiyaçlarını giderilmeye çalışılan Çiçek, eşinden kalan evinde yaşamını yalnız sürdürmeye devam ediyor.

Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi ekiplerinin de sahip çıkmaya çalıştığı Çiçek, merkez çalışanları tarafından hastaneye getirilip, götürülüyor. Gerekli ilaç ve cihazları da yine Kozlu Belediyesi tarafından temin edilip, merkez çalışanları tarafından evine kadar getirildiği Çiçek, merkez çalışanlarına dua etti.

Devletten yardım elini uzatmasını isteyen Çiçek, en azından kendisine eşinin ölümüyle kesilen bakım parasının yeniden verilmesini istiyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eşinin Üzüntüsünden Yatağa Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement