Eski Bitlis Valisi Yurdakul Hakkındaki Fetö Davası - Son Dakika
Güncel

Eski Bitlis Valisi Yurdakul Hakkındaki Fetö Davası

Eski Bitlis Valisi Yurdakul Hakkındaki Fetö Davası

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Bitlis Valisi Veysel Yurdakul'un "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

04.07.2017 18:43

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Bitlis Valisi Veysel Yurdakul'un "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık avukatları hazır bulunurken, sanık Yurdakul ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, önceki ara kararlar gereği sanık hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından istenilen "ByLock" kullanım raporunun dosyaya eklendiğini, Yurdakul'un birden fazla kişi ile iletişim kaydının bulunduğunu açıkladı.

"ByLock" kullanıcısı olmadığını savunan eski vali Yurdakul, kendisi ile aynı ad ve soyadı taşıyan başka biri tarafından Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası alınarak, "ByLock" programının kullanıldığını iddia etti.

Söz konusu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Yurdakul, "Benim adımı, TC kimliğimi kullanan bu şahsın araştırılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Savcı cezalandırılmasını talep etti

Savunmanın ardından esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı Aytekin Cenikli, Yurdakul'un "FETÖ üyesi olmak" suçlamasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Savcı Cenikli mütalaada, FETÖ'nün 1970'li yıllardan itibaren halkın dini duygularını kullanarak kamu kurumlarına sızmaya çalıştığını belirterek, Yurdakul'un da "FETÖ'nün mülkiye yapılanması içinde yetiştirilerek valilik yaptığı" ifadelerini kullandı.

Mütalaada adına kayıtlı telefondan "ByLock" kullandığını, programın örgütsel amaçlı olduğu tespiti yer alırken, Yurdakul'un "valilik yaptığı dönemde FETÖ ile iltisaklı kuruluşları kolladığı" ve kamuoyunda Bank Asya'yı kurtarma operasyonu olarak bilinen dönemde "Bank Asya hesabında artış bulunduğu" gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi.

Mütalaanın ardından söz alan sanık avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için mahkemeden süre isteyerek, sanığın tahliyesine karar verilmesini istedi.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatlarının süre talebinin kabulü, tahliye talebinin ise reddine karar vererek, duruşmayı 6 Eylül'e erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Bitlis Valisi Yurdakul Hakkındaki Fetö Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement