Eskişehir'in Hamamyolu Caddesi'nde bulunan 205 yaşındaki çınar ağacının, yayaların geçtiği bölümde sarkan dalları demir profillerle desteklendi. Belediye tarafından yapılan çalışmayla profillerin olduğu bölüm ışıklandırıldı.
Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ndeki 205 yaşındaki çınar ağacı Eskişehir'in en yaşlı ağaçlarından biri. Odunpazarı Belediyesi'nin 'Hamamyolu Park ve Meydan Düzenlemesi' projesi çalışmalarında, dalları yola sarkan ve yayalar için tehlike oluşturan çınar ağacı da ele alındı. Çınarın sarkan dalları demir profillerle desteklendi. Profillerin etrafına da ışıklı süslemeler yapıldı. 205 yılık ağaç vatandaşların ilgi odağı oldu. Ağaç önünde hatıra fotoğrafı çektiren vatandaşlar
çınar içinden çürümüş. Ancak burada demir profil ile dallarının desteklenmesi çok iyi düşünülmüş dedi.
Eskişehir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından 20 Şubat 2015 tarihinde tescillenerek 'Anıt ağaç' olarak koruma altına alınan asırlık çınarın koruması nı da Odunpazarı Belediyesi üstlendi.
Deliklitaş Mahalle Muhtarı Hüsnü Petek de asırlık çınarın dallarının kırılmaması için demir profiller konduğunu belirterek şöyle konuştu
Demir profiller konduğunda önce bir şeye benzetemedik. İlk başlarda ben kızıyordum o demir korumalara. Güzel bir şey olmayacağını düşündük. Ancak demir profillerin önüne konan aksesuarlar ile çok güzel bir görünüm elde edildi. Çınar ağacı koruma altında olduğu için altının bakımını yaptıramadık. Onun korumasının yapılmasını isteyeceğiz. 200 senelik çınar. Geçen yıllarda yaşı tespit ettirilmişti. Daha önceden buradan ağaçlar geçiyordu ve ağaca zarar veriyordu. Artık ağaca zarar verebilecek büyük ağaçlar geçmiyor. Ağacımızın yaş gününü de yaptık geçtiğimiz yıllarda. İnşallah yeniden pasta keserek yaşgününü kutlarız.
Son Dakika › Güncel › Eskişehir-Asırlık Çınara Demir Profilli Destek - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?