Eskişehir'in "İhracat Şampiyonu" Hisarlar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Eskişehir'in "İhracat Şampiyonu" Hisarlar

24.08.2012 14:56

2012 yılının ilk altı ayında Eskişehir, Almanya, Fransa, Norveç, Çin ve ABD gibi ülkelere gerçekleştirilen ihracatın ortalama yüzde 25'ini gerçekleştirdi.

Hisarlar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre 2012 yılının ilk altı ayında Eskişehir'den Almanya, Fransa, Norveç, Çin ve ABD gibi ülkelere gerçekleştirilen ihracatın ortalama yüzde 25'ini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yapılan şirket açıklamasında, "Türkiye'nin traktör kabin ihtiyacının yarısından fazlasını karşılayan dünya devleri Bombardier, John Deere ve Hitachi gibi firmaların onaylı tedarikçisi olan Türkiye'nin ilk yerli imalat 4x4 arazi taşıtı TURKAR'ı üreten Hisarlar, 2012'nin ilk altı aylık dönemi içerisinde otobüs şasileri, inşaat makineleri şasileri ve metal komponentleri imalatı ile Almanya, Fransa, Norveç, ABD ve Çin gibi ülkelere yaptığı ihracatlar ile Eskişehir'in ihracat firmaları arasında ön sıralarda yer almıştır" ifadelerine yer verildi.

Şirket ilk 6 ayda Fransa'ya yaptığı 7 milyon 300 bin dolarlık ihracat ile Eskişehir'in bu ülkeye olan ihracatının yüzde 16'sını gerçekleştirmiş oldu.

Hisarlar, imalat sanayisi olarak Eskişehir'den Almanya'ya ilk 6 ayda gerçekleştirilen 45 milyon 775 bin dolarlık toplam ihracatın yüzde 11'ini, Norveç'e yapılan toplam ihracatın da yüzde 42'sini yaptı.

TİM verilerine göre, Eskişehir'den Çin'e yapılan ihracatın yüzde 45'i, ABD'ye yapılan ihracatın ise yüzde 12'si de Hisarlar tarafından gerçekleştirildi.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'in 'İhracat Şampiyonu' Hisarlar - Son Dakika


Advertisement