Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç Poyrazköy Davasında İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç Poyrazköy Davasında İfade Verdi

Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç Poyrazköy Davasında İfade Verdi

Poyrazköy davasında tanık olarak dinlenen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit, kendisine yönelik suikast iddialarına ilişkin, "Deniz Harp Okulu mezunu hiçbir öğrenci böyle bir şey düşünmez" dedi."Kafes Eylem Planı", "Amirallere"...

05.09.2013 18:09

Poyrazköy davasında tanık olarak dinlenen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit, kendisine yönelik suikast iddialarına ilişkin, "Deniz Harp Okulu mezunu hiçbir öğrenci böyle bir şey düşünmez" dedi.

"Kafes Eylem Planı", "Amirallere Suikast iddiası", "2. Amirallere Suikast iddiası", "2. Poyrazköy" ve "ÇYDD" davalarının birleştiği 8'i tutuklu 85 sanıklı Poyrazköy davasına 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Duruşmada tanık olarak dinlenen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç'a tutuksuz sanıklardan Teğmen Faruk Akın'ın, "Deniz Harp Okulu'ndan yeni mezun olmuş bir subay size karşı bir faaliyette bulunabilir mi?" sorusunu Ataç, "Deniz Harp Okulu'ndan mezun olmuş bir subayın asla ve asla böyle bir faaliyet içinde olmaması gerekir. Asla böyle bir şey yapacaklarına inanmıyorum. İmkansız. Tabi aklını kaçırmadıysa. Asla ve asla inanmıyorum" diye cevap verdi.

Akın'ın "Bizim rütbemizde birinin sizin yanınıza yaklaşması kolay mı?" sorusu üzerine ise Ataç, "Harp Okulu'nu ziyaret ettiğimde teğmenlerle oturup yemek yiyoruz. Suikast anlamında, korumalarım var zaten" dedi.

Metin Ataç'tan sonra eski Deniz Kuvvetleri Komutanlarından Eşref Uğur Yiğit tanık olarak ifade verdi. Duruşmada söz alan tutuklu sanık emekli Koramiral Deniz Cora, "Size suikast yapılacağı iddia edildi. Siz böyle bir şey duydunuz mu?" diye sordu. Yiğit, "Kesinlikle duymadım. Deniz Harp Okulu mezunu hiçbir öğrenci böyle bir şey düşünmez" dedi.

Tutuklu sanıklardan emekli Tuğamiral Fatih Ilgar, "Son görev yerine beni Eşref Uğur Yiğit atadı. Hakkımda çıkan haberlerden sonra beni böyle hassas bir noktada görevlendirirken şüphelenmediniz mi?" dedi. Bu soruya karşılık Yiğit ise, "Bütün personelim manipülatif dijital belgelerle suçlanıyordu. Ben hiçbir zaman hiçbirinden şüphe duymadım. Hepsine inancım tam ve halen de öyle" dedi. Yiğit, "Kafes eylem planını gördünüz mü?" sorusuna ise,"Gördüm. 15 dakika inceledim ve onlarca maddi hata gördüm. Bunun askeri bir personel tarafından hazırlanamayacağını anladım" dedi.

Bir sanık söz alarak eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve beraberinde ki diğer kuvvet komutanlarıyla birlikte istifa eden dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit'e, "Neden emekli oldunuz ?" diye sordu. Yiğit ise bu soruya "Bu soruya cevap vermek istemiyorum. Çünkü bu tek başıma aldığım bir karar değildi. Ancak personelinizin hakkını yasal çerçevede koruyamıyorsanız ben bu mesleği yapmam" diyerek cevap verdi.

Kendisine yönelik suikast düzenleyeceği iddia edilen tutuksuz sanık Teğmen Faruk Akın'ın, "Yeni mezun olmuş bir Teğmenin suikast yapmak için yanınıza yaklaşması kolay mıdır?" sorusu üzerine Yiğit, "Hiçbir subayımın bana suikast için yaklaşmaz. Onlar bana en fazla sevgiyle bakarlar. Benim sizleri şahsen tanıdıktan sonra geleceğe olan güvenim arttı. Sizlerle gurur duydum. Gerek Albaylarım, gerek Teğmenlerimle ve diğer tüm subaylarımla ilgili böyle bir şüphe duymam. Aklımın ucundan bile geçmedi" dedi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ki Poyrazköy davasının duruşmasına devam ediliyor. Duruşma sonunda 8 sanığın tutukluluk durumu ve diğer taleplerle ilgili olarak Mahkeme karar verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç Poyrazköy Davasında İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement