Eti Bakır'da İşten Çıkarılan İşçilerden Eylem - Son Dakika
Güncel

Eti Bakır'da İşten Çıkarılan İşçilerden Eylem

Eti Bakır\'da İşten Çıkarılan İşçilerden Eylem

Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde işten çıkarılan 17 işçi, aileleri ile birlikte işletme önünde eylem yaptı.

16.06.2012 16:56

Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde işten çıkarılan 17 işçi, aileleri ile birlikte işletme önünde eylem yaptı.

İş akitlerinin feshedildiğini öğrenen işçiler, aileleri ile birlikte işletme önünde toplandı. Polisin önlem aldığı eylemde işçiler, ana nizamiye kapısından içeri girip Eti Bakır'ın önüne kadar yürüdü. Yaklaşık 50 kişilik grup, attıkları sloganlarla tepkilerini dile getirdiler.

Türk Metal Sendikası Samsun Bölge Başkanı Orhan Demir, yaptığı basın açıklamasında, "Bugün 17 işçi, hiçbir gerekçe gösterilmeden sadece sendika üyesi oldukları için kapı önüne kondular. Bu davranış hangi yasaya, hukuka ve ahlaka sığar. Tüm Türkiye'deki yetkililere sesleniyorum. Bu işçiler sizin çocuklarınız. Onları ortada bırakmayınız" dedi.

Basın açıklamasının ardından Türk Metal Sendikası Samsun Bölge Başkanı Orhan Demir, işçileri temsilen 2 işçi ile birlikte fabrika yetkililerinden randevu talep etmek üzere fabrikaya girdi. Talep hiçbir yetkili olmadığı söylenerek geri çevrilirken, araçlarıyla fabrikadan çıkış yapmak isteyen idaredeki görevlilerden de konuyla ilgili açıklama istenmesine karşın net bir cevap alınamadı. İşçiler, konuyla ilgili olarak net bir açıklama yapılana ve haklarını alana dek eylemlerini sürdüreceklerini söylediler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eti Bakır'da İşten Çıkarılan İşçilerden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement