Eurovısıon'da Kürtçe Şarkı İçin TRT'ye Başvuru Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Eurovısıon'da Kürtçe Şarkı İçin TRT'ye Başvuru Yapılacak

Eurovısıon\'da Kürtçe Şarkı İçin TRT\'ye Başvuru Yapılacak

Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER), Eurovision yarışmasında Kürtçe şarkı seslendirilmesi için TRT'ye başvuru yapacak.

22.09.2013 16:38

Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER), Eurovision yarışmasında Kürtçe şarkı seslendirilmesi için TRT'ye başvuru yapacak.

DİKTUM-DER, bu yıl Eurovision yarışmalarında Kürtçe şarkı seslendirilmesi için, derneğin bünyesinde çalışan koro şefliği yapan ses sanatçısı Ali Aktaş'ı yarışmalarda aday olarak açıkladı. DİKTUM-DER Başkanı Kenan Aksu, Aktaş'ın Eurovision yarışmalarında aday gösterilmesi için TRT Müzik Dairesi Başkanlığı'na başvuracaklarını söyledi. Aktaş'ın Eurovision'da dernekleri adına Kürtçe şarkı seslendireceğini ifade eden Aksu, Türkiye'yi temsilen katılmak istediklerini anlattı. Aksu, "Derneğimizin bünyesinde çalışmalar yapan sanatçı Ali Aktaş, Eurovision yarışmalarına Kürtçe şarkı söyleyerek katılmak istediğini bize bildirmesi üzerine başvuru dilekçesini aldık. Dilekçenin gerekli işlemlerini yaptıktan sonra, TRT'ye müracaat edeceğiz. Türkiye'yi Eurovision yarışmasında Kürtçe temsil edecek sanatçımız Ali Aktaş'ın bir netice elde edeceğine inanıyoruz" dedi.

Aktaş ise Eurovision'a katılmak için çalışmalarına başladığını dile getirerek, yarışmada Kürtçe seslendirmek için yeni bir şarkı yazma girişiminde olduğunu ifade etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eurovısıon'da Kürtçe Şarkı İçin TRT'ye Başvuru Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement