Ev Hanımları Hem Tanıtıyor Hem de Kazanıyor - Son Dakika
Güncel

Ev Hanımları Hem Tanıtıyor Hem de Kazanıyor

Ev Hanımları Hem Tanıtıyor Hem de Kazanıyor

Orduda ev hanımları geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları hediyelik eşyalar ile hem şehrin tanıtımını hem de geri dönüşümü sağlıyor.

15.08.2013 09:58  Güncelleme: 10:03

Orduda ev hanımları geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları hediyelik eşyalar ile hem şehrin tanıtımını hem de geri dönüşümü sağlıyor.

Ordu'da hediyelik eşya imalatı ve satışı yapan ev hanımlarının elinden çıkan geri dönüşümlü hediyelik eşyalar şehre gelen turistlerden büyük ilgi görüyor.

Hediyelik eşya çarşısında satış yapan Demet Sezgin, boş fındıklar, kesilmiş fındık dalları, kurumuş ağaç kabukları ve marketlerden boşa çıkan karton kutuları değerlendirerek hediyelik eşya yaptıklarını söyledi.

Evde oturmak yerine Ordu'yu tanıtmaya çalıştıklarını belirten Sezgin, "Ev hanımları olarak evde oturmuyoruz. Doğada olan her şeyi bir araya getirerek bugün satışını yaptığımız hediyelik eşyaları yapıyoruz. Yaptığımız bu işten de maddi yönden kendimize kazanç sağlıyoruz" dedi.

Bütün ev hanımlarına bu işi yapmalarını tavsiye ettiğini ifade eden Sezgin, "Ev hanımları evde oturmak yerine doğaya baksınlar. Kendi memleketlerini nasıl tanıtabilirim diye düşünsünler. Mutlaka bizim gibi yapacak bir şeyler bulurlar" diye konuştu.

Sezgin, müşterilerinin daha çok Ordu'yu tanıtmak isteyen gurbetçi Ordular olduğunu da sözlerine ekledi.

Hediyelik eşya satışı yapan Fatma Ateş de, Orduluların en önemli geçim kaynağı fındık olduğunu kaydetti.

Ürettikleri tüm hediyelik eşyada fındığı mutlaka kullandıklarını aktaran Ateş, "Biz de el sanatlarımızı fındık üzerinden kurduk. Bütün hediyelik eşyalarımızı fındıkla özleştirdik. Bu şekilde alışveriş yapan turistlere fındığın tanıtımını yapıyoruz" dedi. Pazardan alışveriş yapan İmran Poyraz, " Almanya'da yaşıyorum. Hediyelik eşyaları buradan Almanya'ya götüreceğim. Orada bu eşyalarla ilimizin tanıtımını yapacağım" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ev Hanımları Hem Tanıtıyor Hem de Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement