Evren Oyunu Misafirhane'de Kullandı - Son Dakika
Güncel

Evren Oyunu Misafirhane'de Kullandı

Evren Oyunu Misafirhane\'de Kullandı

Ergenekon ve Balyoz Davalarından Yargılanan Emekli ve Muvazzaf Generallerin Bulunduğu Sandıkta Oy Kullandı

12.09.2010 19:40  Güncelleme: 10:56

Ergenekon ve Balyoz Davalarından Yargılanan Emekli ve Muvazzaf Generallerin Bulunduğu Sandıkta Oy Kullandı

12 Eylül darbesinin askeri lideri ve 1982 Anayasa'sının yaptırımcısı 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, oyunu Ankara'da karayolları misafirhanesinde kurulan 1106 numaralı sandıkta ve seçmen listesinin 36'ncı sırasında saat 16.10'da kullandı. Evren'in oy kullandığı aynı sandıkta 'Ergenekon' ve 'Balyoz' davalarından yargılanan birçok emekli ve muvazzaf generalle, subayın yanı sıra, TBMM, Başbakanlık ile bazı bakanlık üst düzey bürokratlar da oyunu kullandı.

GATA'da tedavisi süren Kenan Evren, Ankara Devlet Mahallesi Korumalı General Lojmanları'nda kalmasından dolayı ikametgahını bir süre önce buradaki Devlet Mahallesi Muhtarlığı'na aldırdı. Bodrum'da rahatsızlanarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı'na (GATA) getirilen ve burada tedavi edilen 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, ikametgahını bir süre önce gizli olarak Ankara'ya getirtti. Evren, oyunu Devlet Mahallesi Muhtarlığı bünyesindeki Karayolları Genel müdürlüğü Misafirhanesi'ne konulan 4 ayrı oy sandığından 1106 numaralı sandıkta ve seçmen listesinin 36'ncı sırasında kullandı.

Kenan Evren, oyunu kullanmak üzere sandık başına bakıcısı olan bir kadın ve bakıcısının kızı ve korumaları ile birilkte geldi. Kenan Evren'in seçmen listesinde adı Ahmet Kenan Evren olarak geçti. Evren'i izlemek üzere basın mensuplarının ilgisi bir hayli fazlaydı. Bu sırada basın mensupları arasında izdiham yaşandı.

Evren, gazetecilerin sorularına ise "bugün seçim, açıklama yapılır mı 'diyerek yorum yapmaktan kaçındı. Evren, gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında, "Keşke erken gelseydim, çok kalabalık olmuş. Bugün seçim yasağı olduğunu bilmiyor musunuz? Açıklama yapılır mı?" diye konuştu.

Evren, oyunu kullanırken, gazetecilerin yoğun ilgisi nedeniyle ezilme tehlikesi yaşadı. Evren otomobiline binerken el sallayıp, asker selamı verdikten sonra gülümseyerek otomobiline binerek kaldığı lojmana geçti.

YÜZDE 60'I GİZLİ İKAMETGAH

İkametgah bilgilerinin yüzde 60'a yakınının gizli tutulduğu konumu, farklı muhtarlıklardan biri olarak bilinen Devlet Mahallesi Muhtarlığı, Korumalı General Lojmanları, Merkez Ordu Evi, General ve Amiral Lojmanları, yine eski generallerin kaldığı Fevzi Çakmak Sitesi, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, bazı devlet bakanlıkları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı üst düzey bürokratlarının da ikametgah kayıtlarının bulunduğu bin 480 seçmeni bulunan bir muhtarlık.

ERGENEKON'DAN YARGILANANLARLA BİRLİKTE AYNI SANDIKTA

Kenan Evren'in oyunu kullandığı sandıkta Ergenekon ve Balyoz davalarından yargılanan eski ve yeni muvazzaf general, amiral ve üst düzey subaylar da oy kullandı. Evren ile birlikte aynı sandıkta oy kullananların arasında, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner,Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Abidin Ünal, Korgeneral Galip Mendi, Korgeneral Yalçın Ataman, Tümgeneral Mehmet Şanver, Tümgeneral Şeref Onguç, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş, MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, eski Ege Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, GATA eski Komutanı emekli Korgeneral Bekir Memiş ile birçok isim daha yan yana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evren Oyunu Misafirhane'de Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement