Türkiye'nin ilk Expo'suna katılan 54 ülkeden biri olan ve inşaatına gecikmeli başlayan Almanya'nın ülke pavilyonu törenle açıldı. Almanya Pavilyonu'nun açılış törenine Vali Yardımcısı Bilal Çelik, Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Robert Dölger, Expo 2016 Antalya Genel Sekreteri Fırat Işık, turizmciler ve çok sayıda davetli katıldı. Pavilyonun açılışında hoşgeldiniz konuşması yapan Almanya Ülke Komiseri ve Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter, Expo 2016'ya katılarak serginin başarısına katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Vetter, Almanya'nın Expo'ya katılımının Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkiler açısından da önemli olduğuna değinerek şunları söyledi: 'Kısa bir zamanda Expo 2016'nın mottosuna uygun olarak, yüksek kalitede hazırlanan iç ve dış bahçe dizaynımızla Expo'ya çekici bir katılım sağladığımızı düşünüyorum. 'Çiçek ve çocuk' teması ile 'Gelecek nesiller için yeşil bir dünya' mottosuna bağlı kalarak yalnızca çocuklar için değil, tüm ziyaretçilerimiz için aydınlatıcı olmak ve farklılık göstermek istiyoruz. Bütün ziyaretçilerimiz burada yeni bilgiler öğrenecek."
Almanya Federal Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Robert Dölger ise Expo 2016'nın, Almanya'dan, Türkiye'den ve dünyanın her yerinden insanların katıldığı muhteşem bir uluslararası sergi olduğuna dikkat çekerek, 'Herkes burada kısa sürede ne kadar mükemmel bir iş başarıldığını görebilir" dedi.
Almanya, Expo 2016 Antalya'ya 'Geleceği dikmek-Yenilenebilir Kaynakların İnovasyon Potansiyeli' parolasıyla katılıyor. Almanya'nın bu tanıtımı EXPO 2016'nın 'Çiçek ve çocuk' teması ile 'Gelecek nesiller için yeşil bir dünya' mottosuna da tam uyum sağlıyor. Alman pavilyonunda yenilenebilir hammaddelerin ekonomide ve günlük yaşamda kullanımı konusunda da örnekler sergileniyor. Alman pavilyonunda çocuklar içinse legolar ve çiçek yapımı gibi çeşitli aktiviteler yer alıyor.
Son Dakika › Güncel › Expo 2016'daki Almanya Pavilyonu Törenle Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?