Ezher'den Kahire Büyükelçiliği'ne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Ezher'den Kahire Büyükelçiliği'ne Ziyaret

Ezher\'den Kahire Büyükelçiliği\'ne Ziyaret

Ezher heyeti, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Botsalı'yı ziyaret etti Büyükelçi Botsalı: "Aile içinde ihtilaf olur ancak çekişme olmaz"

12.09.2013 19:31

Mısır'da Ezher kurumunda görev yapan alim ve öğretim görevlilerinden oluşan bir heyet, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'yı ziyaret ederek, son dönemde iki ülke arasında meydana gelen yanlış anlaşılmaların giderilmesi konusunda istişarelerde bulundu.

Büyükelçi Botsalı heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib hakkındaki eleştirilerini ele alan haberlerin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Ezher heyetinin ziyaretinin büyük anlam taşıdığına dikkati çeken Botsalı, "Bizler kendimizi Ezher'le bir aile olarak kabul ediyoruz. Aile içinde ihtilaf olur ancak çekişme olmaz" ifadesini kullandı.

"Türk halkı ve hükümeti nezdinde Ezher'in kutsal bir yeri vardır. Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları yanlış anlaşılmıştır" diyen Botsalı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün selam ve saygılarını Ezher Şeyhi'ne ilettiğini belirtti.

Botsalı, Ezher kurumuyla işbirliği sayesinde Türkiye-Mısır ilişkilerinin daha gelişeceğini ifade ederek, "Mısır-Türkiye ilişkileri atlatacağımız bu türden fırtınalardan çok daha güçlü" değerlendirmesinde bulundu.

Ezher Şeyhi'ni ziyaret etmek için randevu talebinde bulunduğunu aktaran Büyükelçi, Türkiye-Mısır ilişkisinin partiler üzerinden değerlendirilemeyeceğini ve Mısır halkının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ezher'den Kahire Büyükelçiliği'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement