Fakülte Müjdesine Davul- Zurnalı Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Fakülte Müjdesine Davul- Zurnalı Teşekkür

Fakülte Müjdesine Davul- Zurnalı Teşekkür

Atatürk Üniversitesi Senatosunun Pasinler İlçesindeki Askeri Kışlada Ticari Bilimler Fakültesi Kurulma Kararına Davul- Zurnayla Teşekkür Edildi.

20.01.2011 18:59

Atatürk Üniversitesi senatosunun Pasinler ilçesindeki askeri kışlada Ticari Bilimler Fakültesi kurulma kararına davul- zurnayla teşekkür edildi. Fakülte müjdesiyle bayram sevinci yaşayan Pasinler halkı, rektör ve senato üyelerini davul-zurna ile karşıladı "Fakülte kurtuluşumuz olacak" dedi.

Atatürk Üniversitesi senatosu bugün (20 Ocak) Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak başkanlığında Erzurum'un Pasinler ilçesindeki devlet hastanesi konferans salonunda toplandı. Senatoda görüşülen 14 madde içerisinde yer alan ve Pasinler'in kaderini değiştirecek olan Ticari Bilimler Fakültesi'nin tahliye edilen Doğu Kışlada kurulmasına karar verdi.

Senato toplantısından sonra Rektör Prof. Dr. Koçak, Pasinler'de Ticari Bilimler Fakültesi kurulma kararını Kaymakam Gürkan Polat ve Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu'yla birlikte açıkladı. Kararı büyük bir sevinçle karşılayan vatandaşlar Rektör Prof. Dr. Koçak'ı ayakta alkışladılar.Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, "Turizm Fakültesi Erzurum'da, Ticari Bilimler Fakültesi'de Pasinler ilçesinde kurulması uygun görüldü. Bundan sonra önemli olan sizlerin bunu yaşatması. Öğrencilerin ağırlanması, yurtların yapılması ve fakültenin çalışır bir hale gelmesi açısından sizlere büyük işler düşüyor. Hayırlı olsun" dedi.

Kaymakam Gürkan Polat Polat da, 20 Ocak gününün Pasinler açısından tarihi bir gün olduğunu belirtti. Rektör Koçak'a bir plaket hediye eden Pasinler ilçesi Belediye Başkanı AK Partili Ünsal Sertoğlu da, "Bize güvenen siz değerli Rektör ve senato üyelerimizi mahçup etmeyeceğimize ilçem ve şahsım adına söz veriyorum" diye konuştu.

Ticari Bilimler Fakültesi'nin kurulacağı daha önceleri askeri birliğin bulunduğu Doğu Kışla'da incelemelerde bulunan heyet, durum tespiti yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fakülte Müjdesine Davul- Zurnalı Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement