Fatih Ülkü Ocakları'nda Şehitlerimizin Aileleri ile İftar Açtı - Son Dakika
Güncel

Fatih Ülkü Ocakları'nda Şehitlerimizin Aileleri ile İftar Açtı

Fatih Ülkü Ocakları\'nda Şehitlerimizin Aileleri ile İftar Açtı

Dün Fatih Ülkü Ocakları Ankara'da ikamet eden 40 şehit ailesini iftar sofrasında konuk etti.

22.07.2013 16:17

Programa Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz, Genel Başkan Yardımcımız Tuğba Türkaslan, Genel Merkez yöneticilerimiz ve Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Onur Kasım da katıldı.

Fatih Ülkü Ocağı her yıl geleneksel olarak düzenlediği programa Mert kardeşler ilahileri ile renk kattı. Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun Mamak'ta şiiri  ve Ahmet Mahir Pekşen'in O Şehidin Ardından şiiri okundu.

Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi;

"Ülkücü Şehitlerimizin Kıymetli Emanetleri, Değerli Misafirler;

Selamların en yücesi Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi ve mağfireti üzerinize olsun. Fatih Ocağımızın düzenlediği bu güzel iftar programına hepiniz hoşgeldiniz.

Binlerce mensubu şehitlik mertebesine eren bir harekete nefer olmayı bize nasip ettiği için Allah'a hamd-ü  senalar olsun. Her biri Bedr'in aslanları misali, Allah yolunda mücadele eden ağabeylerimizin, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Onların bizlere emaneti olan siz değerli ailelerimizin, acılarını paylaşmayı bir borç bilerek, her daim yanınızda olmaya gayret ediyoruz. Bizler; gücümüzü, şanlı mazimizden alarak, şehitlerimizin izinden giderek, Türk milletinin ve gençliğinin teminatı olarak, emin adımlarla yürüyoruz. Bu çetin yolda sizlerin varlığı ve desteği bize,  güç vermektedir. Ülkücülük, "Vatanımın, ha ekmeğini yemişim, ha uğruna kurşun" diyebilen yiğitlerin şeref payesidir.Ne Mutlu Ki, Ülkücü Hareketin muhteşem geçmişi bu liyakata ulaşmış, alnı açık, başı dik aziz Ülkü şehitlerinin ve kahramanlarının hatıraları ile doludur. Onlarla ne kadar övünsek, gurur duysak, onlara ne kadar sahip çıksak azdır. Bizleri evlatlarınız olarak bilin. Sizlere uzaklığımız ancak bir telefon mesafesindedir.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak; Allah'ın izniyle her zaman yanınızda olacağımızın sözünü veriyor, emrinizde olduğumuzu belirtmek İstiyorum. Ocaklarımızın her bir mensubu şehitlerimizin hatıraları ile pişecek  ve Ülkü Ocakları dünya durdukça  şehitlerini hayır ve minnetle yad edecektir Türkiye genelinde il ve ilçelerde, ocak başkanlarımız aracılığı ile bütün Ülkücü Şehit ailelerimizle, onlarla dertleşmek, hasbi-hal etmek, yanlarında olduğumuzu hissettirmek niyetiyle; samimi bir atmosferde, Ramazan ayı içerisinde iftarlar yapılmasının talimatını verdik.  Arkadaşlarımız da hassasiyetle, bununla alakalı çalışmalarını sürdürmekteler. Mübarek Ramazan ayında bir iftar sofrasında sizlerle bir araya gelmiş olmaktan son derece gururluyum. Bu vesile ile bu yıl içerisinde ahirete intikal eden şehidimiz Emin Emekli'nin annesi Bedriye Emekli'ye, şehidimiz Süleyman Tümay'ın annesi Nural Tümay'a, şehidimiz Adnan Çetin'in babası Mehmet Çetin'e şehidimiz Selçuk Duracık'ın annesi Birsen Duracık'a Cenab-I Allah'tan rahmet diliyorum.  Mekanları cennet olsun. Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanan, bir ameliyat geçiren Şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesi;  Zeynep Annemize geçmiş olsun diyor, tez zamanda sağlığına kavuşmasını diliyorum. Sizlerden de dualarınızda Zeynep Annemizi unutmamanızı rica ediyorum. Müsadelerinizle hepinizin ellerinden hürmetle öpüyorum.  Allah ibadetlerinizi makbul, dualarınızı kabul eylesin. Fiziken her zaman yanınızda olamasak da aklımız, gönlümüz, dualarımız er daim sizlerledir. Sizler de bizden hayır dualarınızı esirgemeyin.

Cenab-I Allah nice Ramazanlara hep beraber yetişmeyi bizlere nasip etsin. "

Programda Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in kendi sesinden iftar duası, mücadele kahramanlarının kıymetli yakınlarına yoğun duygular yaşattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fatih Ülkü Ocakları'nda Şehitlerimizin Aileleri ile İftar Açtı - Son Dakika


Advertisement