Fatma Gül, Parkta Oynama Hayaline Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Fatma Gül, Parkta Oynama Hayaline Kavuştu

Fatma Gül, Parkta Oynama Hayaline Kavuştu

Konya'da doğuştan bir tür deri hastalığı olan kelebek hastası 10 yaşındaki Fatma Gül Kızıltaş'ın, sağlık kurulu raporu olmasına rağmen, tedavi hizmeti gördüğü Beyhekim Devlet Hastanesi'nden 2 yıldır alamadığı yaralarını koruyucu tıbbi malzemeler, Kamu Hastaneler Birliği ve Beyhekim Devlet Hastanesi tarafından teslim edildi.

04.03.2016 11:10

Konya'da doğuştan bir tür deri hastalığı olan kelebek hastası 10 yaşındaki Fatma Gül Kızıltaş'ın, sağlık kurulu raporu olmasına rağmen, tedavi hizmeti gördüğü Beyhekim Devlet Hastanesi'nden 2 yıldır alamadığı yaralarını koruyucu tıbbi malzemeler, Kamu Hastaneler Birliği ve Beyhekim Devlet Hastanesi tarafından teslim edildi. Evde Sağlık Hizmetleri hekimlerinin yardımıyla, eldiven ile koruyucu tıbbi kıyafetlerini giyen Fatma Gül, hayal ettiği evlerinin karşısındaki parka çıkıp oynayarak hayaline kavuştu.

Selçuklu İlçesi'nde Kızıltaş ailesinin tek çocuğu olan Fatma Gül Kızıltaş, doğuştan kelebek hastası. Milyonda bir görülen, tedavisi olmayan bir tür su toplayan deri hastalığı olan kelebek hastalığında, deri o derece hassas ki, ufak bir sürtünme bile su toplanmasına yol açıyor. Bu nedenle de vücudunun her yeri yara içinde olan Fatma Gül'ün, el ve ayak parmaklarının üzeri hastalığı nedeniyle deri kaplanmış olduğundan, parmakları birbirine yapışık durumda. Bugüne kadar el ve ayak parmaklarını kullanamayan Fatma Gül, yaklaşık 2 hafta önce Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla yapışık olan el parmakları birbirinden ayrıldı. Ayak parmakları için de önümüzdeki dönemlerde ameliyat olacak.

Vücudunun her yeri yara içinde olan Fatma Gül'ün tek hayali, koruyucu tıbbi malzemeler sayesinde yaralarının kapanıp, istediği kıyafeti giyerek evlerinin penceresinden seyrettiği çocuk parkında oynayabilmekti.

FATMA GÜL'ÜN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Fatma Gül'ün, aylık 1500 lira olmak üzere 1 yıllık tıbbi ihtiyaçları için ihale yapan Kamu Hastaneler Birliği yetkilileri, gereken tıbbi yara sabitleyiciler, taytlar ve eldivenleri tedarik ederek dün Fatma Gül'ün ailesine teslim etti. Evde sağlık hizmetlerini yürüten Beyhekim Devlet Hastanesi hekimleri de tıbbi malzemeleri Fatma Gül'e giydirdi.

Yaraları kapanan, el parmaklarındaki poşet eldivenden kurtulan Fatma Gül, "Bana bu malzemeleri getirenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Fatma Gül, tıbbi malzemelerle yaraları sarıldıktan sonra rahatça giyebildiği eşofmanlarıyla evlerinin önünde pencereden izlediği parkta olmanın tadını çıkardı. Fatma Gül, kendisine hediye edilen oyuncak ayıcığa sarılarak "Çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ederim. Daha rahatlıkla hiçbir şeye sarılamıyordum" dedi. Fatma Gül ayrıca sağlık görevlilerinden ışıklı spor ayakkabı istedi. Onlar da getireceklerini belirtti.

Kızının sağlık kurulu raporunu 2 yıl önce aldıklarını ve hastaneye yetkililerine tıbbi ihtiyaçlarının karşılanması için talepte bulunmalarına rağmen bugüne kadar temin edemediklerini hatırlatan anne Şerife Kızıltaş da, "Kızım ve biz çok mutlu olduk. Alamadığımız tıbbi malzemeleri bize getirenlere çok teşekkür ederim. Artık kızım rahat bir nefes alacak. Sokağa çıkıp oynayacak. "dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kamu Hastaneler Birliği de Fatma Gül'ün 2 yıldır niçin mağdur olduğunu araştırmak için Beyhekim Devlet Hastanesi hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda mağduriyeti konusunda ihlal varsa da, sorumlular hakkında gerekli yasal işlemin gerçekleştirileceği belirtildi. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fatma Gül, Parkta Oynama Hayaline Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement