Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz Hakkındaki Gerekçeli Karar Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz Hakkındaki Gerekçeli Karar Açıklandı

Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz Hakkındaki Gerekçeli Karar Açıklandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Roman açılımı' toplantısında protesto eylemi yapan ve örgüt üyeliğinden 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan üniversite öğrencileri Ferhat Tüzer ile Berna Yılmaz hakkında gerekçeli karar açıklandı.

20.06.2012 19:41

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Roman açılımı' toplantısında protesto eylemi yapan ve örgüt üyeliğinden 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan üniversite öğrencileri Ferhat Tüzer ile Berna Yılmaz hakkında gerekçeli karar açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde davayı karara bağlayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz'ı 8 yıl 5 ay 20 gün sanıklardan Utku Aykar'a ise 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Davaya ilişkin gerekçeli kararını açıklayan mahkeme; Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer'in katıldığı eylemlerin terör örgütü DHKP-C'nin gençlik yapılanması tarafından organize edildiğini belirtti. DHKP-C terör örgütüne ilişkin bilgilerin yer aldığı gerekçeli kararda 'Halk Cephesi' ismini kullanan yapı ile Gençlik Federasyonu'nun DHKP/C terör örgütünün amaç ve stratejisi doğrultusunda açık alanda eylemlerde bulunan oluşumlar olduğu kaydedildi.

Gerekçeli kararda, başka bir dosyanın sanığı olan ve etkin pişmanlık yasasından yararlanan Anıl Osman Çelik isimli kişinin sanıklar Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz'ın DHKP/C silahlı terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğünü söylediği ifade edildi. Sanık Ferhat Tüzer'in evinde 'devrimci yaşam ve davranış kuralları' başlıklı dokümanın ele geçirildiğinin belirtildiği kararda şöyle denildi:

"Bu döküman sanığın örgüt içerisindeki konumunu ortaya koyan, kendisini geliştirmeye yönelik, ayrıca diğer örgüt mensuplarını yetiştirme amacı güden, örgütsel disiplini gösteren belgeler olarak kabul edilmiştir. Sanıkların katıldıkları tespit edilen eylemlerin silahlı terör örgütü DHKP/C'nin amaçları doğrultusunda örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmak suretiyle gerçekleştirdikleri anlaşıldığından, sanıklar Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz'ın silahlı terör örgütünün üyesi oldukları kabul edilmiş ve örgüt üyesi olmak suçundan cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Diğer sanık Utku Aykar hakkında silahlı terör örgütü DHKP/C'ye üye olmak suçundan kamu davası açılmasına rağmen, terör örgütü üyesi olduğuna dair kesin ve yeterli delil bulunmadığından sanığın örgüt üyeliği suçundan beraatine karar verildiği hatırlatıldı. Sanığa atılı eylemlerin örgütün propagandasına yönelik faaliyetler olarak kabul edildiği kaydedildi.

Sanıkların, Halk Cephesi yazılı yelekler ile pankart açarak, silahlı terör örgütü DHKP/C'nin propagandasını yaptığı belirtilen kararda, "Mahkeme pankartların içeriğindeki 'parasız eğitim istiyoruz, alacağız' 'harçlar kaldırılsın' şeklindeki yazıların düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu kabul etmiştir. Ancak bahsi geçen yazılamaların altına silahlı terör örgütü DHKP/C'nin alt seksiyonları olan Halk Cephesi ve Gençlik Federasyonu ibaresinin yazılması, Halk Cephesi yazılı yeleklerin giyilmesi suretiyle terör örgütünün propagandasının yapıldığını kabul etmiştir" denildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz Hakkındaki Gerekçeli Karar Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement