Ferizli Belediyesinden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Ferizli Belediyesinden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası

Ferizli Belediyesi suriye'nin kuzeyinde yaşayan Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

03.12.2015 15:18

Başkan SOĞUK Yaptığı açıklamada;

Suriye'nin Lazkiye kentinde, Esed'e bağlı birliklerinTürkmen kardeşlerimize dönük olarak çok yoğun bir saldırısı söz konusu. Esed rejiminin, İran'ın, Rusyanın ve DAEŞ'in Türkmen kardeşlerimize olan  zulmü bizlere derinden üzüntü veriyor. Son derece vahşi bir tavırla  saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen rusyanın ve  bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor. Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar.

Bizim inancımızda din dil mezhep ayrımı yoktur. Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun hep yanında olduk.

Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bizler;  Bayırbucak'ta, Türkmen Dağı'nda ve Suriye'de olanlardan 'bize ne' diyemeyiz.

Böyle bir günde birlik olup mazluma sahip çıkmamız gerekir. Biz Ferizli olarak elimizden gelen imkanları seferber edeceğiz. TİKA ve İHH( insani yardım Vakfı) 'nın hesap numaralarına halkımızın yardım etmesi için çağrıda bulunuyoruz. Aynı zamanda da ayni yardım toplayıp oradaki Türkmen kardeşlerimize ulaştıracağız. " dedi…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ferizli Belediyesinden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement