Festival Parkı Bu Yıl da Bayram Yerine Döndü - Son Dakika
Güncel

Festival Parkı Bu Yıl da Bayram Yerine Döndü

Festival Parkı Bu Yıl da Bayram Yerine Döndü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikleri Çerçevesinde Gaziantep'te Faaliyet Gösteren Hemşehri Derneklerini "Yöresel Kültürler Buluşması"Nda Bir Araya Getirdi.

26.05.2011 13:21  Güncelleme: 13:23

Gaziantep büyükşehir belediyesi kültürel etkinlikleri çerçevesinde gaziantep'te faaliyet gösteren hemşehri derneklerini "yöresel kültürler buluşması"nda bir araya getirdi.

2.Hemşeri Dernekleri Festivali, Yöresel Kültürler Buluşmasının açılışına Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haithaam Saat, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti ve CHP Milletvekilleri Adayları, Protokol Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri Hemşeri Dernekleri Buluşması fikrinin nereden çıktığını anlatan Başkan Güzelbey, "Gaziantep bugün artık büyük bir metropol. 1990 yılından sonra sanayileşme ile yoğun bir göç alan kentimiz Türkiye'nin değişik yerlerinden birçok insanımıza aş ve iş olanağı sunmuş, onların doğdukları değil ama doydukları yer olmuştur. Bizim hemşerimiz olan bu insanlarımız arasında birlik, beraberliğin, tesanütün artması ve huzurlu bir yaşam sürmek, hepsinden önemlisi insanlarımızın hayat standardını yükseltmek için bu buluşma fikrini hayata geçirdik" dedi.

Türkiye'de Klasik Belediyecilik Anlayışı Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yaptığı Dönemde Değişmiştir

Bu faaliyetlerin Belediyelerin asli görevlerinden olması gerektiğini, klasik belediyecilik fikrinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde değiştiğini, yol, kaldırım yapmanın ötesinde o şehirde yaşayan insanların hayatını kolaylaştırmak adına böyle bir projeye imza attıklarını hatırlatan Güzelbey, "8 yıldır biz de ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızla el ele vererek kentimizde yaşayan insanımıza kaliteli yaşam olanakları sunmak, birlik ve beraberliğin arttırılması için çalışıyoruz, gayret ediyoruz.

Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz bu buluşmanın ilkinin yarattığı olumlu yansımaların heyecanı ile bu yıl ikinci buluşmada bir araya geldik. Bu organizasyonda en büyük desteği de derneklerin yöneticileri ve üyelerinden gördük, her toplantıya büyük bir heves ve heyecanla katıldılar. Konserleri, halkoyunları gösterileri, yöresel tatları, el emekleri ürünleri ve hepsinden önemlisi sımsıcak duyguları ile bu buluşmaya katkıda bulunan ve emeği geçen tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Hemşehrilik, Hayra Kullanıldığı Zaman İnsanlar Arasında Dayanışmayı Sağlayan Bir Unsurdur

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i bu yıl ikincisini düzenlediği festivalden dolayı tebrik eden Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, "Hemşehrilik ülkemizin kaçınılmaz sosyolojik bir gerçeğidir, bu da iyiliğe ve hayra kullanıldığı zaman insanlar arasında dayanışma, yardımlaşmayı sağlayan bir unsurdur" dedi.

Bireyi soğanın içindeki cücüğe benzeten etnolojideki tanımlama örneğini veren Çelik, katmanların bireyin mensup olduğu kabile, boy, millet unsurlarını ifade ettiğini belirterek, "Sonuçta hepimiz insanlık âleminin bir ferdiyiz, insanlık hepimizin ortak paydasıdır. Bütün bu farklı özellikler birbiriyle çelişmiyorsa, farklı bu aitlikler bireyin şahsiyetini oluşturuyorsa, bu milletler için de geçerlidir" dedi.

Farklı Farklı Renkler Gökkuşağındaki Gibi Bir Armoni İçinde Güzellik Sergilesinler

'İnsanların yaşadıkları hatıralar aile bağları ve doğduğu yere duyduğu muhabbetten daha tabi bir şey yoktur' diyen Hüseyin Çelik, "Bugün burada farklı farklı kentlerden birçok derneğin mensubu var ama burada bulunan dostlarımızın ortak paydaları Gaziantepli olmalarıdır. Bu insanlar rızıklarını burada kazanıyorlar ve çocuklarına bundan sonra burada bir gelecek bırakacaklar" diye konuştu.

Hüseyin Çelik, "Farklı farklı renkler kendi renklerini muhafaza etsinler ama armonik olarak bulunsunlar. Gökkuşağında hiçbir rengin diğerine dönüşme zorunluluğu yoktur ama orada ahenk içerisinde bulunurlar, onu da bu kadar güzel yapan bu ahenktir. Başkanımızın bu emekleri de bu amaca hizmet etmektedir" dedi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, "Bu vatandır ki, güzel ülkemizin ne tarafına gitseniz, her bölgeden vatandaşlarımızı bir arada, bir ve bütün olarak görmeniz mümkündür. Dünyada çok az ülkede bulunabilecek, milletimize has değerlerimiz, doğruya, iyiye, güzele teşvik edici saymakla bitiremeyeceğiz örf ve adetlerimiz vardır" dedi.

Vali Kamçı, "Milli birlik ve bütünlüğümüzün, sevinçte, kederde ve tasada ortaklığımızın yapı taşlarından sayılan tüm değerlerimizin, hemşeri derneklerimiz eliyle korunması ve geleceğe taşınması, bizlere büyük bir güç vermektedir. Gelenek ve göreneklerimizin, kültürel değerlerimizin korunması, dostluk, kardeşlik duygularımızın devamı için Büyükşehir Belediyemizce gerçekleştirilen "2. Hemşeri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşması", bu anlamda takdire şayan bir görev üstlenmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından derneklerin kurdukları stantları gezen protokol üyeleri, yöresel yemeklerden tattılar, dernek üyeleri ile sohbet ettiler. 2.Hemşeri Dernekleri Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere de katılan Bakan Çelik ve beraberindeki heyet Avrupa'da özellikle İtalya'da oynanan Bocce adlı oyunu oynadılar.

Festivalin ilk günü Kültür Bakanlığı İstanbul Modern Folk Müzik Topluluğu tarafından düzenlenen açılış konseri ve ardından Karakoyunlular Derneği, İbrahim Bala Konseri büyük ilgi topladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Festival Parkı Bu Yıl da Bayram Yerine Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement