İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda Ağaçların Kesilmesine Karşı Çıkanların Tepkisi Sonrası Kısa Sürede Türkiye Geneline Yayılan Olaylar, Fethiye'de 9 Nisan'da İhale Edilip, 22 Bin 823 Metrekarelik Arsa Üzerinde Yapımı Süren AVYM Projesinin Değiştirilmesini Sağladı. İnşası Süren Beton Yapının Altında Kalacak 3 Çınar Ağacı, Projenin Değişmesiyle Kesilmekten Kurtarıldı.
'TAKSİM'deki AĞACA SAHİP ÇIKARKEN'
Ağaçların Kurtarılması İçin Projede Değişiklik Yaptıran Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı, AVYM İnşaatına Gelerek Çalışmaları Yerinde İnceledi. Türkiye'deki Toplumsal Birikimlerin Gezi Parkı'ndaki Birkaç Ağaç ile Tepkiye Dönüştüğünü Belirten Başkan Saatcı, Kesilmekten Kurtarılan Ağaçların Gölgesinde Gelinen Süreci Anlattı. Eylemler Sonrası Fethiye'de İhale Edilen Projeyi İncelediğini Aktaran Saatcı, Şöyle Konuştu:
"Ben O Tepkiden Sonra Görüşlerimi Sizlerle Paylaştım. Ertesi Gün de Bu Ağaçların Altında Durdum. Belediyeye Gittikten Sonra İmar Müdürüyle Görüşüp Bu Ağaçların Kazı Alanımızın İçinde Olup Olmadığını Sordum. Açtık Projeyi, Baktık. Bu Ağaçlar Kazı Alanı İçerisinde Yer Alıyor. Taksim'deki Ağaca Sahip Çıkıp, Fethiye'deki Ağacı Kestirirsen Bunun İnandırıcılığı Kalmaz. Bu Anlamda Arkadaşlarım Bir Çalışma Yaptı. Küçük Bir Tadilatla Bu Ağaçları Kurtardık. Bu Üç Çınar Ağacının Ömrü Benden Uzundur. Fethiye Kaldığı Sürece Bu Ağaçlar da Burada Kalacak."
Fethiye Belediyesi İmar Müdürü Durcan Kaya İse Projede 3 Çınar Ağacının İnşaat Alanının Belirli Noktalarına İsabet Ettiğini Söyledi. Bu Ağaçları Kurtarmak İçin Projede Küçük Değişiklik Yapıldığını Aktaran Kaya, Sadece Tadilat Projesi Oluşturarak Üç Ağacın Kurtarıldığını Söyledi.
Son Dakika › Güncel › Fethiye'de 3 Ağaç İçin Avym Projesi Değiştirildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.