Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmada Şarkikaraağaç, Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinde 12 öğretmen ile Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde (MAREM) görevli 7 personel gözaltına alındı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturmada, Şarkikaraağaç'da 5, Yalvaç'da ise 7 öğretmeni gözaltına aldı.
Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.
MAREM'de de 5'i mühendis 7 kişi gözaltına alındı.
Öte yandan, Yalvaç ilçesinde FETÖ'nün darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturmalarda bir savcı, iki hakim, iki din görevlisi, altı öğretmen, bir polis memuru, iki iş adamının aralarında bulunduğu 16 zanlı tutuklandı. Gözaltına alınan 30 öğretmen ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Son Dakika › Güncel › Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?