Fetö Operasyonunda Gözaltına Alınan "Abla"Lar Adliyeye Sevkedildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fetö Operasyonunda Gözaltına Alınan "Abla"Lar Adliyeye Sevkedildi

Fetö Operasyonunda Gözaltına Alınan "Abla"Lar Adliyeye Sevkedildi
08.09.2016 16:12

Haber : Çağatay KENARLI, İstanbul DHAİstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında askeri okullardaki yapılanmayla ilgili bir grubu belirleyerek çalışma başlattı.

Haber : Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında askeri okullardaki yapılanmayla ilgili bir grubu belirleyerek çalışma başlattı. Çalışmaların sonucunda 5'i subay 27 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekipleri yakalanan 16'sı kadın toplam 27 şüphelinin, darbe teşebbüsüne katılan askeri personelin talimat aldığı ve örgütte 'Abi' ve 'Abla' konumundaki kişiler olduklarını öne sürdü.

'ABİ' VE 'ABLA'LAR GÖZETİMİNDE ASKERİ OKULLARA HAZIRLIK

Şüphelilerin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularında askeri personelin ortaokul döneminden itibaren örgüt yapısı içine dahil edildiği belirlendi. Şüpheliler verdikleri ifadelerde, FETÖ yapılanması tarafından öncelikle askeri liselere giriş sınavlarının ardından Harp Okulu ve Harp Akademileri sınavlarına yönelik soruları örgüt içerisinde 'Abi' ve 'Abla' olarak bilinen kişiler tarafından öğrencilere verildiği ve sınav dönemlerinde öğrencilerin kamplara alınarak sınavda çıkacak soruların ezberletildiği ve talimatları doğrultusunda yönlendirildiklerini söyledikleri öğrenildi.

EVLİLİKLERİ KATALOGDAN SEÇME

Askeri okulların ardından subay olan öğrenciler evlenmek istediği zaman örgütün araya girdiği öğrenilirken, şüphelilerin emniyette verdiği ifadelerde ortaya çıktı. Şüpheliler ifadelerinde evlenmek istedikleri eşlerini örgütün 'Abla' olarak tabir edilen yöneticilerinin getirdiği kataloglardan seçtiklerini, 'Abla'lar tarafından uygun görülmeyen evliliklere onay verilmediğini söyledikleri iddia edildi.

27 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 27 şüpheli 'FETÖ/PDY örgüt mensubu olma', 'Örgüt adına faaliyette bulunma' ve 'Darbe teşebbüsünde bulunma' suçlarından işlem yapılarak öğlen saatlerinde, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fetö Operasyonunda Gözaltına Alınan 'Abla'Lar Adliyeye Sevkedildi - Son Dakika


Advertisement