Filistin'de Milli Mutabakat Çalışmaları - Son Dakika
Son Dakika Logo

Filistin'de Milli Mutabakat Çalışmaları

Filistin\'de Milli Mutabakat Çalışmaları
03.04.2014 13:45

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri: "Yetkililerimiz kaçırılıp, işkence edilirken ve Siyonist düşmana teslim edilirken uzlaşının hiçbir manası yok" "Filistin yönetimi tek taraflı kararlar almayı ve düşmanla iş birliği yapmayı terk etmeli"

Hamas, Batı Şeria'daki "siyasi tutuklamaların" milli mutabakat çalışmalarına zarar verdiğini bildirdi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, düzenlediği basın toplantısında, Batı Şeria'daki siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulunarak, "Yetkililerimiz kaçırılıp, işkence edilirken ve Siyonist düşmana teslim edilirken uzlaşının hiçbir manası yok" ifadesini kullandı.

Milli mutabakatın, "milli iradeye" ihtiyaç duyduğunu dile getiren Zuhri, "Filistin yönetimi tek taraflı kararlar almayı ve düşmanla iş birliği yapmayı terk etmeli" dedi. Zuhri, İsrail'in işlediği suçlarla mücadele etmek için "milli bir strateji" belirleyerek, üzerinde uzlaşılması gerektiğini dile getirdi.

Hamas, Filistin yönetiminin, İsrail askerleriyle koordineli bir şekilde, Batı Şeria'da yaşayan Hamas'ın üst düzey yetkililerini gözaltına aldığını iddia ediyor. Filistin yönetimi ise bunu yalanlayarak, gözaltıların kanunlara uygun olduğunu savunuyor. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin'de Milli Mutabakat Çalışmaları - Son Dakika


Advertisement