Finansbank'tan Sanata Tam Destek - Son Dakika
Güncel

Finansbank'tan Sanata Tam Destek

Finansbank\'tan Sanata Tam Destek

Finansbank, sanata tam destek vermeye devam ediyor.

17.01.2013 15:27  Güncelleme: 13:05

Türk modern sanatı ustalarından Mübin Orhon İstanbul Modern'de gerçekleştirilen bir etkinlikle tanıtıldı. Kitapta Mübin Orhon'un yaşam hikayesinin yanı sıra eserlerinden örnekler de yer alıyor.

Finansbank, sanata destek vermeyi sürdürüyor. Finansbank'ın sanat kitapları dizisinin son eseri, lirik soyut resmin Türkiye'deki en önemli temsilcilerinden Mübin Orhon kitabı oldu. Kitapta sanatçı Orhon'un yaşam öyküsünün yanı sıra sanatseverler tarafından beğenilen ve koleksiyonlarında yer alan 335 adet eserinden örnekler bulunuyor. Türkiye'nin köklü çağdaş sanat galerilerinden Galeri Nev tarafından yayına hazırlanan kitabın tanıtımı 16 Ocak Çarşamba akşamı İstanbul Modern'de gerçekleştirildi.

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras: "Mübin Orhon Türk modern sanatının önemli ustalarındandır. Böylesine değerli bir sanatçımızın eserlerini anlatmaktan, tanıtmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Aras sözlerine şöyle devam etti: "20. yılımızda Erol Akyavaş retrospektif kitabının ardından, 2012 yılında Canan Tolon retrospektif kitabını sanatseverler ile buluşturmuştuk. Bu çalışmalara önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz".

Editörlüğünü Serra Yentürk'ün üstlendiği kitap Onur Bayiç tarafından tasarlandı. Lansmanda ayrıca Mübin Orhon'un kağıt üzerine guaş çalışmalarından örnekler sergilendi.

Mübin Orhon 1924 yılında İstanbul'da doğdu. Bilinenin aksine Türkiye'de sanat eğitimi almadı. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1947 yılında bitiren Orhon, 1948 yılında ekonomi doktorası yapmak üzere Paris'e gitti. Ancak Galatasaray Lisesi'nden arkadaşı Selim Turan ile birlikte gittiği sanat üzerine bir konferans sonrası ekonomi eğitimini bırakıp resim yapmaya başladı. Resimle olan ilişkisi vefat ettiği 1982 yılına kadar aralıksız sürdü.

Soyut resim konusunda Türkiye'nin önemli sanatçılarından olan Mübin Orhon, yaşarken Türk koleksiyonerlerinin ilgisini çekemedi. Ancak İngiliz Lord Sainsburry koleksiyonunda ise 60'ın üzerinde eseri bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Finansbank'tan Sanata Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement