Fırat Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Güncel

Fırat Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci

Fırat Üniversitesi\'nde Mezuniyet Sevinci

Fırat Üniversitesi Fakülte, Yüksekokul ve MYO'larda derece ile mezun olan öğrencilerini, düzenlediği mezuniyet töreni ile taçlandırdı.

22.06.2013 09:28  Güncelleme: 10:14

Fırat Üniversitesi Üniversite Evi Şenlik alanında yapılan törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Bölge İdare Mahkemesi Başkan Vekili Ali Gökalp, 8. Kolordu Genel Sekreteri Albay Mustafa Sencan, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, İl Müftüsü Peyami Güngör, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Alli, Prof. Dr. Ahmet Kazez, Prof. Dr. Nuri Orhan, Fırat Üniversitesi yöneticileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Tıp Fakültesi birincisi Hüsna Öztürk, Fırat Üniversitesinin Ülkenin geleceğinde ve kalkınmasında önemli bir yeri bulunan ve özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ne hizmet vermenin bilinci içerisinde ülkenin refah ve mutluluğunu artırmak amacıyla; akademik, sosyal, kültürel alanlarda sürekli gelişim içinde olan ve bu amaçla programlar uygulayan bir üniversite olduğunu söyledi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, çağdaş ve bilimsel üniversiteleşmenin Cumhuriyetimizle birlikte hızla gelişerek ve bugün yurdumuzun her yöresine yayılarak toplumsal kalkınmamızın temel unsurlarından biri haline geldiğini belirterek, 1975 yılında kurulan Fırat Üniversitesinin bugün itibariyle 32.500 öğrencisiyle; 1613 akademik, 1447'si idari olmak üzere toplam 3000 çalışanıyla Türk Yükseköğretim Sistemi içerisinde seçkin bir yer edindiğini söyledi.

Prof. Dr. Demirdağ, "Üniversite olmanın sorumluluğu ile bilimi referans alarak, hiç yorulmadan çalışmayı ve üretmeyi görev edindik. Öğrencilerimizi eğitirken sadece iyi meslek elemanları yetiştirmeyi değil, iyi insan olmalarını sağlamayı da kendimize hedef edindik. Bencil olmamayı, insan sevgisini, yardımseverliği işledik derslerimizde. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini, yaşadıkları çevreye ve doğaya karşı duyarlı olmalarını öğütledik onlara. Mezunlarımızın bu değerlere sahip olmaları en büyük övüncümüz oldu" dedi.

Rektör Prof. Dr. Demirdağ, genç mezunlara seslenerek, "Hayatınızın belki de en önemli, en güzel günlerinden birini yaşıyorsunuz. Üniversite sıralarına oturduğunuz ilk günkü şevk ve heyecan; bugün yerini, giydiğiniz mezuniyet cüppesi onur gururuna bırakmıştır. Bu onur öğrenciliğiniz süresince gösterdiğiniz başarı ve azmin ürünüdür. Üniversitenizle ve eğitim gördüğünüz hocalarınızla asla bağlarınızı koparmayınız. Bu gurur gününüzü tüm kalbimle kutluyor, hepinizi gözlerinizden öpüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere diplomaları ve ödülleri verildi. Öğrenciler hep birlikte keplerini fırlattı.

Fırat Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam eden mezuniyet töreninde, sanatçı Ahmet Yüce birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserlerini seslendirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise sahneyi şarkıcı Göksel aldı. Şarkıları ile öğrencileri bir hayli mutlu eden Göksel, birbirinden güzel parçaları ile öğrencilere unutamayacağı bir gece yaşattı.

Göksel'in ardından sahneye çıkan Dj Eliz`in performansı ise beğeni topladı. Program sonunda Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Sanatçılar Göksel, Ahmet Yüce ve Dj Elize'ye plaket ve çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fırat Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement