Firma Mailini Ele Geçirip 40 Bin Euro'yu Kendi Hesaplarına Aktardılar - Son Dakika
Güncel

Firma Mailini Ele Geçirip 40 Bin Euro'yu Kendi Hesaplarına Aktardılar

Firma Mailini Ele Geçirip 40 Bin Euro\'yu Kendi Hesaplarına Aktardılar

İstanbul Bilişim Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir şirketin elektronik posta hesabını, korsan yazılımlarla ele geçiren ve firmaya gönderilmesi gereken 40 bin Euro'yu kendi hesabına yönlendiren Nijerya uyruklu 2 kişi Beşiktaş'taki...

11.09.2012 10:28

İstanbul Bilişim Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir şirketin elektronik posta hesabını, korsan yazılımlarla ele geçiren ve firmaya gönderilmesi gereken 40 bin Euro'yu kendi hesabına yönlendiren Nijerya uyruklu 2 kişi Beşiktaş'taki bir banka şubesinden parayı çekerken suçüstü yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan, mail hesabını ele geçiren O. J. A. adlı şahıs tutuklanırken, adına banka hesabı açılan H. O. isimli diğer Nijeryalı ise adli denetimle serbest bırakıldı.

İstanbul merkezli uluslararası ticaret yapan bir Türk şirket, geçtiğimiz ay Lübnan'daki bir firmaya ürün ihracatı yaptı. Türk firma mal karşılığı alacağı 40 Euro için Lübnanlı firmaya mail gönderdi. Lübnanlı firma ödemesinin ilk kısmı olan 20 bin Euro için tarih verdi. Ancak belirlenen tarihte para havalesi Türk firmaya ulaşmadı. Bunun üzerine Lübnanlı firmaya tekrar mail gönderildi. Lübnanlı şirket yetkilileri, anlaştıkları ilk ödeme olan 20 bin Euro'yu havale yaptığını söyledi. Bunun üzerene hesabına para ulaşmayan firma sahibi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek suç duyurusunda bulundu.

Konunun adli makamlara iletilmesiyle birlikte, Bilişim Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, durumu araştırmaya başladı. Yapılan araştırmada, şirketin para havalesi için yazıştığı elektronik posta adresinin korsan yazılımla 3'üncü bir kişi tarafından ele geçirildiği belirlendi.

Yapılan incelemede elektronik posta hesabını ele geçiren "Hacker"ın Lübnan'daki firmaya mail göndererek, banka hesaplarının değiştiğini belirttiği tespit edildi. Hackerin Beşiktaş'taki bir banka şubesinde Nijerya uyruklu bir kişinin adına paranın havale edilmesini istediği belirlendi.

Lübnanlı firmanın borçlu olduğu firma diyerek parayı hackerin istediği hesaba aktardığı tespit edildi.

İKİNCİ ÖDEMEYİ ÇEKERKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Durumun anlaşılması üzerine, görüşülen Lübnanlı firma, kalan borcu olan 20 bin Euro parayı da 7 Eylül'de gönderdiğini belirtti. Hemen harekete geçen İstanbul Polisi, dolandırıcıların para çektikleri, Beşiktaş İstanbul Bilişim Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir şirketin elektronik posta hesabını, korsan yazılımlarla ele geçiren ve firmaya gönderilmesi gereken 40 bin Euro'yu kendi hesabına yönlendiren Nijerya uyruklu 2 kişi Beşiktaş'taki bir banka şubesinden parayı çekerken suçüstü yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan, mail hesabını ele geçiren O. J. A. adlı şahıs tutuklanırken, adına banka hesabı açılan H. O. isimli diğer Nijeryalı ise adli denetimle serbest bırakıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Firma Mailini Ele Geçirip 40 Bin Euro'yu Kendi Hesaplarına Aktardılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement