Foça'da Teröre 'Canlı Heykel' Protestosu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Foça'da Teröre 'Canlı Heykel' Protestosu

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Foça\'da Teröre \'Canlı Heykel\' Protestosu

İzmir'de canlı heykel performansları sergileyen Gösteri Sanatları Atölyesi (GSA) oyuncuları, bu kez Foça'da 'Teröre Hayır' dedi.

İzmir'de canlı heykel performansları sergileyen Gösteri Sanatları Atölyesi (GSA) oyuncuları, bu kez Foça'da 'Teröre Hayır' dedi.

Foça Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte GSA oyuncusu Melisa Atlı, canlı heykel performansıyla teröre tepki gösterdi. Kucağında bebeğini tutan, savrulmuş miğferler, silahlar ve mermiler arasında perişan durumdaki bir şehit annesini canlandıran Atlı 'Teröre Hayır', 'Analar Ağlamasın Çocuklar Yetim Kalmasın', 'Zaman Birlik Zamanı', 'Ana'Dolu Dolu Ağlamasın', 'Terörü Lanetliyoruz' ve 'Şehitlerimize Allah'tan Rahmet, Ailelerine Sabırlar diliyoruz' dövizleriyle terör karşıtı mesaj verdi.

GSA Sanat Yönetmeni Tuncay Ağca, ülkede dinmeyen acılar bırakan terörü lanetlemek için sokaklarda olduklarını, gösterilerini toplumun sorunlarına paralel konularda hazırladıklarını söyledi. Ağca, "İnsanımızla birlikte bizim de yüreğimiz yangın yeri. Bunu sanatımızla görünür hale getiriyoruz. Ölümlerin, acıların bir an önce bitmesini diliyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA