Foça Spor Lisesine Süper Ligden Konuklar - Son Dakika
Güncel

Foça Spor Lisesine Süper Ligden Konuklar

Foça Spor Lisesine Süper Ligden Konuklar

Türkiye'nin futbol branşında ilk tematik lisesi olan Foça Spor Lisesi Türkiye Süper Liginde görev yapan yardımcı hocaları konuk etti.

08.11.2018 14:38  Güncelleme: 14:37

Öğrencilerle buluşan deneyimli antrenörler geleceğin futbolcu ve çalıştırıcılarına mesleki bilgilerin yanısıra deneyimlerini de aktardılar.

Ersun Yanal'ın ekibinden yardımcı antrenörler Volkan Kazak ve Gökhan Kağıtçıoğlu ile Hamza Hamzaoğlu'nun ekibinden yardımcı antrenör Serkan Salman'ın konuşmacı olarak yer aldığı "Futbol Hakkında Her Şey" başlıklı söyleşiye Foça Spor Lisesi'nin 60 öğrencisi ve öğretmenleri katıldı.

Konuşmacılar futbolun temel kurallarının bilinmesinin ve çalışmanın yanısıra tercih edilen bir oyuncu olmak için değişik özelliklere de ihtiyaç duyabileceklerine vurgu yaptılar. Tavsiyelerini; "Oyun içinde farklı mevkilerde oynamanız gerekebilir. Kendinizi yukarıya taşımak istiyorsanız birden fazla mevkide oynayın. Sen bunu başaramazsın şeklinde konuşan insanlardan uzak durun. Kendinize inanın, güvenin, karşınıza çıkan engeller ile mücadele edin.Başaracağınıza inanın. Aşırı hırsla bireysel antrenman trendi amacının dışına çıkmaktadır. İyi planlanmamış ağır bireysel antremanlar futbolculara ve teknik ekiplere zorluk çıkarır, sakatlıklar meydana gelir. İşi bilen antrenörler ile doğru antreman yapmak çok önemlidir. Canlı maç izleyin, özellikle kendi mevkinizde oynayan oyuncuları izleyin. En çok yapılan hatalardan biri bu. Oyuncu sağ bek oynuyor Ronaldo'yu izliyor, sol bek oynuyor Messi'yi izliyor. Oynadığı başka, izlediği başka. Faydalı olmaz" cümleleri ile anlattılar.

İlçe ve şehir dışından gelenler için pansiyonu ve artı olanakları bulunan nitelikli bir okulları olduğuna dikkat çeken Foça Spor Lisesi Müdürü Ömer Tunç'un teşekkür konuşmasının ardından öğrenciler konuklara çiçek takdim ettiler.

Gelecekte iyi bir futbol adamı olmak istediklerini söyleyen öğrenciler söyleşiyi Türk futbolunun önemli antrenörleri ile hatıra fotoğrafı çektirerek tamamladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Foça Spor Lisesine Süper Ligden Konuklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement