
Fransa'da bütçe açıklarıyla başı dertte olan sosyalist hükümet, seçmenlerden gelen sert tepkiler üzerine tasarruf hesaplarından vergi kesilmesi önerisinden vazgeçti.
Bütçe Bakanlığı, tasarruf hesaplarından vergi kesilmesi önerisinden vazgeçtiğin ancak bazı yaşam sigortası sözleşmelerinden vergi kesilmesi ile ilgili çalışmanın sürdüğünü açıkladı.
Hükümet, yine gelen sert tepkiler üzerine çocukları eğitim gören ailelere verdiği mali destekten vergi kesme önerisinden de vaz geçmişti.
Fransa'nın bütçe açıklarını Avro kriteri seviyesini düşürememesi uzun zamandır Paris ve AB Komisyonu arasında sorun yaratıyor. Avro kriteri, Gayri Safi Milli Hasılanın (GSMH), bütçe açığına oranının yüzde 3'ü geçmemesini öngörürken, Fransa bu oranı yüzde 4'den aşağı indiremiyor.
Ekonomik büyümenin sağlanamaması ve sosyal güvenlik sistemindeki "kara delikler" Fransa'nın bütçe açığının artmasına yol açarken, sosyalist hükümet dolaylı ve dolaysız vergilerde sorun giderme yolunu tercih ediyor. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Fransa'da Hükümet Tasarruf Hesaplarından Vergi Kesilmesi Önerisinden Vazgeçti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.