Fransa'da polise karşı protesto - Son Dakika
Güncel

Fransa'da polise karşı protesto

Fransa'da halk, polisin 17 yaşındaki bir gence ateş açarak öldürmesini protesto etti. Binlerce gösterici sokaklara dökülerek Fransız polisini protesto etti. Protestolar sırasında birçok araç alev aldı ve otobüs durakları, iş yerleri ve sokaklar kullanılamaz hale geldi. Polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı ve polis göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahalede bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, olayın tüm ulusu harekete geçirdiğini belirterek bir gencin öldürülmesinin açıklanamaz ve affedilemez bir olay olduğunu söyledi. Soruşturma ise devam ediyor.

28.06.2023 16:49  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Fransa'da polise karşı protesto

PARİS - Fransa'da halk, polisin 17 yaşındaki bir gence ateş açarak öldürmesini protesto etti.

Fransa'nın Nanterre kentindeki polisin 17 yaşındaki Nael M. adlı bir genci öldürmesinin ardından ülkede sokaklar karıştı. Binlerce gösterici Nanterre sokaklarına dökülerek Fransız polisini protesto etti. Sokaklarda göstericilerin ateş açması sonucu birçok araç alev aldı. Protestolarda havai fişekler patlatılırken otobüs durakları, iş yerleri ve sokaklar kullanılamaz hale geldi. Polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis ise göz yaşartıcı gaz kullanarak göstericilere müdahalede bulundu. Gösterilerin dozunun artmaması için binlerce polis ile yoğun güvenlik önlemleri alındı. Protestoların daha da şiddetlenmesi bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da konuya ilişkin açıklama yaparak olayın tüm ulusu harekete geçirdiğini söyledi. Macron, "Bir gencin öldürülmesi açıklanamaz ve affedilemez bir olay" dedi.

Fransa'da polis şiddeti

Fransa'nın Nanterre kentinde polis ekipleri 17 yaşındaki Nael M.'ye dur ihtarında bulunmuş ancak Nael M.'nin uyarıya kulak asmadığı iddia edilmişti. Fransız polisinin yakın mesafeden araç içerisindeki gence ateş açması sonucu 17 yaşındaki Nael M. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olaya ilişkin soruşturma ise devam ediyor.

Fransa\'da polise karşı protesto
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fransa'da polise karşı protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement