Gabon'da Yeni Hükümetin Kurulması - Son Dakika
Güncel

Gabon'da Yeni Hükümetin Kurulması

Gabon'da yeni hükümeti, Dışişleri Bakanı Emmanuel Issoze Ngondet'in kuracağı belirtildi.

29.09.2016 10:01

Gabon'da yeni hükümeti, Dışişleri Bakanı Emmanuel Issoze Ngondet'in kuracağı belirtildi.

Devlet televizyonundan yapılan açıklamada, dün düzenlenen törenle yemin ederek resmen göreve başlayan Devlet Başkanı Ali Bongo Ondimba'nın, yeni hükümeti oluşturması için Issoze Ngondet'i Başbakanlık görevine getirdiği bildirildi.

Devlet Başkanlığı kaynakları, hükümetin bir hafta içinde kurulabileceğini ifade ederken, muhalefetten ise konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Ülkede 27 Ağustos'ta düzenlenen devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 50,66'sını alan Bongo yeniden iktidara gelmişti.

Seçimin ardından sonuçları kabul etmeyen muhaliflerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda en az 6 kişi ölmüş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Muhalefet ise ölü sayısının 100'e yaklaştığını ileri sürmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gabon'da Yeni Hükümetin Kurulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement