Gabriel'den Çifte Vatandaşlık Sözü - Son Dakika
Güncel

Gabriel'den Çifte Vatandaşlık Sözü

Gabriel\'den Çifte Vatandaşlık Sözü

Almanya'da seçimlere hazırlanan SPD lideri Gabriel, seçilmeleri halinde ilk iş olarak çifte vatandaşlığı çıkaracakları sözünü verdi

12.08.2013 17:35

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Yeşiller Partisi ile birlikte iktidara gelmeleri halinde ilk olarak çifte vatandaşlık yasasını çıkaracaklarını söyledi.

Gabriel, Federal Meclis (Bundestag) seçimlerinde SPD'nin Charlottenburg ilçesinden aday olan Ülker Radziwili ile birlikte Berlin'de uyum konularında çalışmalarda bulunan Divan e.V adlı derneği ziyaret etti.

Burada seçim öncesi vatandaşların sorunları ve önerilerini dinleyen Gabriel, işsizlik, sosyal yardım ve çifte vatandaşlık konularına değindi.

Gabriel, tüm bu konularda SPD olarak planları olduğunu, iktidara Yeşiller Partisi ile koalisyon kurarak gelmeleri halinde çifte vatandaşlık yasasını çıkaracaklarını belirterek, "Daha önceki iktidarımız döneminde biz bunu yasallaştırmak için yasa teklifi verdik. Hessen Eyalet Başbakanı CDU'lu Roland Koch'un imza kampanyası bunun tersini olmasını sağladı. Sonuçta Federal Eyaletler Temsilciler Meclisi'nde (Bundesrat) çoğunluğu bulunan CDU ve FDP o dönemde bunu reddettiler. Şimdi burada çoğunluk bizde ancak Bundestag'ta çoğunluk olmamız yani iktidar olmamız gerekiyor" dedi.

Öte yandan Sigmar Gabriel, toplantıda Gezi Parkı odaklı olayların gündeme gelmesi üzerine, "Bunun için ayrı bir toplantı düzenlememiz lazım" diyerek, Almanya'daki sorunların ve taleplerin konuşulmasını istedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştiren Gabriel, Baykal'ın politika dışında şeylerle daha fazla uğraştığını belirterek, SPD olarak CHP ile çalışmada geçmişte sorunlar yaşadıklarını ifade etti.

CHP ile yeni yönetim sonrası ilişkilerin tekrar kurulduğunu anlatan SPD lideri, bu ilişkileri sürdürmek istediklerini kaydetti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gabriel'den Çifte Vatandaşlık Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement