
Yeşilpınar Kardelen Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Gamze Dikgöz, İETT'de şoför olarak çalışan babası Alaattin Dikgöz'ün 1. 5 yıl önce hayatını kaybetmesinden sonra hem evde tek başına kalmamak hem de ev ekonomisine yardımcı olmak için eniştesinin teklifiyle bir hafta önce dayısının kızı Meliha Zengin'in çocuğuna bakmaya başladı. Gamze, dayısının kızının Gaziosmanpaşa'daki evinde hem 9 yaşındaki kız çocuğuna bakıp hem de ev işlerine yardım ediyordu. Dün sabah saatlerde bakıcılığını yaptığı kızı Kur'an kursuna bıraktıktan sonra eve dönen Gamze, göğsünden bıçaklanarak öldürüldü.
Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan ve otopsisi tamamlanan Gamze Dikgöz'ün cenazesi bugün buradan akrabaları tarafından teslim alındıktan sonra Beşyüzevler Gasilhanesi'ne götürüldü. Burada saat 17. 00'ye kadar tutulan Gamze'nin cenazesi daha sonra Sultangazi Kazım Karabekir Mahallesi, 952. Sokak'taki evinin önüne getirildi. Bir ayakkabısı ve çizmesi kapının önüne konulan Gamze'nin akrabaları ve komşularından helallik alındı. Helallik alınmasının ardından annesi ve kızkardeşlerinin gözyaşları arasında Gamze'nin tabutu bir otobüs bagajına konuldu.
Giresun'un Bulancak İlçesi'nin Erdoğanlar Köyü'ne götürülen Gamze Dikgöz, yarın babasının mezarının yanında toprağa verilecek. Gamze'nin teyzesinin eşi Köksal Çoban cinayetin bir ay önce aydınlatılmasını isteyerek, "Suçlu olan herkes suçunu çekmeli. Kapıda zorlama yok. Birilerinin parmağı var. Ben kendimden bile şüpheleniyorum. Sessiz bir kızdı, kimseyle işi olmazdı. Tanımadığı kimselere kapıyı açmazdı. Çok korkardı. Eniştesi dahi zili çalsa kim o demeden kapıyı açmıyordu. O'nun ölmesini alın yazısı olarak değerlendiriyoruz Biz şu an ne desek yalan. Acı bizim, acı sizin, acı hepimizin. Ha benim çocuğum, ha sizin çocuğunuz. Sonuçta ölen bir çocuktu"dedi
- İstanbul DHA
Son Dakika › Güncel › Gamze'nin Cenazesi Giresun'a Gönderildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?