Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere Açıklaması

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere Açıklaması

Garanti Bankası'nın kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı'nın (ÖRAV) Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirdiği Öğretmenin Sınırı Yok projesinin 4 yılda 70 bini aşkın öğretmene ulaşatı.

20.11.2012 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Garanti Bankası'nın kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı'nın (ÖRAV) Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirdiği Öğretmenin Sınırı Yok projesinin 4 yılda 70 bini aşkın öğretmene ulaşatı.

Garanti Bankası'nın kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı'nın (ÖRAV) Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirdiği Öğretmenin Sınırı Yok projesinin 4 yılda ulaştığı sonuçlar, SALT Galata'da düzenlenen bir basın toplantısıyla paylaşıldı.

Projenin hayata geçirildiği Mart 2009'dan bugüne kadar, 76 ildeki 2 bin 756 okulda, toplam 70 binin üstünde öğretmene yüz yüze eğitim verildiği açıklandı. Projenin 2010 ve 2011 senelerine dair ölçme değerlendirme sonuçlarının aktarıldığı toplantıda; en çok katkıda bulunan İl Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürlerine sertifika da verildi.

Basın toplantısına, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, ÖRAV Yönetim Kurulu Üyesi ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, ÖRAV Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ile Öğretmen Akademisi Vakfı-nın Genel Müdürü Kayhan Karlı katıldı.

Toplantıda Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, şunları kaydetti:

"Ülkemizi geleceğe taşıyacak üretken nesillerin, bilgiyi faydaya dönüştürebilen bireylerin yetişmesi ancak, kendisi ve çevresiyle barışık, sorgulayıcı, araştırmacı öğretmenlerin emeği ve çabasıyla mümkün olabilir. Bu ağır sorumluluğu üstlenirken öğretmenlerimize yardımcı olmak, ülkemizin eğitim hamlesine destek vermek, sadece Milli Eğitim Bakanlığı-nın değil, özel sektörü temsil eden tüm kuruluşların da görevi... Biz de, Öğretmen Akademisi Vakfı'yla, toplumun geleceğine rehberlik edecek öğretmenlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmayı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim reformuna destek vermeyi amaçladık.

Eğitim talep eden okul ve öğretmen sayısının her geçen gün katlanarak artması, projenin öğretmenlerimiz tarafından benimsendiğini gösteriyor. Vakfın, Türkiye'ye hizmet eden, Garanti Bankası'nın dışında farklı kuruluşlarla da işbirliklerine giren, şeffaf, sürdürülebilir bir kurum haline geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. ÖRAV'ın, ülkemizin aydınlık geleceğine katkıda bulunmayı hedefleyen herkesin ilgi ve desteğini beklediğini, bir kez daha belirtmek istiyorum."

Konuyla ilgili bilgi veren ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı ise 2009 yılından bu yana yürütülen "Öğretmenin Sınırı Yok" projesinin öğretmen ve öğrenciler üzerindeki etkisini ölçümledikleri araştırmanın sonuçlarının, yaratılan etki konusunda net ve sevindirici bilgiler verdiğini ifade etti.

Karlı, elde edilen bulguların, eğitimin öğretmenler tarafından faydalı, olumlu ve öğretici bulunduğunu açıkça gösterdiğini dile getirerek, "Öğretmenin Sınırı Yok eğitiminde uygulanan model, öğretmenlerin mesleki motivasyonunu artırıyor, onların meslek yaşantılarına, eğitime ve öğrencilere bakış açılarına olumlu yönde etki ediyor. Araştırmalarımıza katılan, Türkiye'nin 7 bölgesi, 64 ilinden 19 bin 968 öğretmenin yüzde 97'den fazlası eğitimin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunduğunu, yüzde 92,1'i ise eğitimi başka öğretmenlere de önereceklerini belirtiyor. Bu sonuçlar bize, eğitimlerle istediğimiz etkinin yaratıldığını gösteriyor. Proje kapsamında yıl sonuna kadar, 81 ildeki 2 bin 900 okulda, toplam 73 bin öğretmene ulaşmayı hedefliyoruz" deerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement