Garanti'den Dijital Bankacılıkta İki Yenilik - Son Dakika
Güncel

Garanti'den Dijital Bankacılıkta İki Yenilik

Garanti\'den Dijital Bankacılıkta İki Yenilik

Garanti Bankası, yeni geliştirdiği Garanti Link ve GarantiyeSor hizmetlerini sosyal medya kullanıcısı müşterilerine sundu.

19.11.2012 14:06

Garanti Bankası, yeni geliştirdiği Garanti Link ve GarantiyeSor hizmetlerini sosyal medya kullanıcısı müşterilerine sundu.

Yapılan açıklamaya göre, Banka'nın Bonus Card sahipleri, Türkiye'de bir ilk olan Garanti Link uygulamasıyla, facebook ve twitter hesaplarını bonus cardlarıyla eşleştirerek özel kampanya ve avantajlardan yararlanabilecek.

Müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarına devam eden Garanti, facebook ve twitterda açtığı GarantiyeSor hizmetiyle de, sadece sosyal medyaya odaklanan bir ekip oluşturarak tüm soru ve yorumlara 7/24 cevap vermeye başladı.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, konuya ilişkin değerlendirmesinde, dünyanın hızla değiştiğini. artık birçok insanrı gününün önemli bir bölümünü sosyal ağlarda geçirdiğini belirtti.

Türkiye'de 40 milyonu aşkın kişinin internet erişimi bulunduğunu, Facebook kullanıcı sayısının 34 milyona, Twitter kullanıcı sayısının ise 7 milyona ulaştığını hatırlatan Başer, "Bu dönemde facebook sayfamız 1 milyonun üzerinde takipçi sayısına erişerek, finans sektöründe sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da 1. sıraya yerleşti. Twitterda ise 76 binin üzerinde takipçimizle Türk finans sektöründe lider konuma geldik. Bu başarıda, sosyal medyaya yaklaşımımızın ve bankacılığı bu kanallara taşımayı hedefleyen yenilikçi çalışmalarımızın payı büyük" bilgisini verdi.

Bu sene, sosyal platformlar yönetiminden sorumlu bir ekip oluşturarak, tüm sosyal medya çalışmalarını tek bir çatı altında topladıklarını ifade eden Başer, sosyal medyanın her geçen gün daha da önem kazandığı bir dünyada, Garanti Bankası olarak bu alana yatırımlarının hızla devam ettiğini aktardı.

-"Garanti Link'te 200 lira ve üzeri alışverişlerde yüzde 10 bonus"-

Dijital dünyanın getirdiği fırsatlara ve müşterilerin ihtiyacındaki değişime paralel yeni hizmet ve çözümler geliştirmeye devam ettiklerini dile getiren Başer, Türkiye'de yine bir ilke imza atarak, sadece sosyal medya kullanıcılarına özel Garanti Link uygulamasını hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Başer, şunları kaydetti:

"Garanti Link, Facebook ve Twitter kullanıcısı Bonus Card sahiplerini özel fırsatlarla buluşturduğumuz yepyeni bir uygulama. Bu hizmetle, link.garanti.com.tr adresi üzerinden sosyal medya hesaplarıyla Bonus Card'larını eşleştiren müşterilerimiz, sadece facebook.com/garanti adresindeki Garanti Link uygulamasına giderek veya twitter hesaplarından kampanyalara özel hashtagleri tweet atarak fırsatlardan yararlanabilecek. 19 Kasım - 19 Aralık tarihleri arasında geçerli olacak ilk kampanyamızda, Garanti Link'e katılan müşterilerimiz, teknosa.com'da 200 lira ve üzeri alışverişlerde yüzde 10 bonus kazanacak. Örneğin bin liralık harcama yapan müşterimizin kartına, otomatik olarak 100 lira yüklenecek."

-GarantiyeSor-

Müşterilerinin sosyal ağlarda paylaştığı tüm görüş ve yorumları 7/24 takip ettiklerine dikkati çeken Başer, müşterilerinin önemli bir kısmının sosyal platformlara yöneldiği yeni dünyada, müşteri odaklı bir yaklaşımla marka hakkındaki tüm yorumları dinlediklerini belirtti.

Bunları sadece dinlemenin yeterli olmadığını dile getiren Başer, şu değerlendirmeleri de yaptı:

"Çünkü sosyal medyayla birlikte iletişim hızı ve beklentiler de değişti. Müşteriler bir soru sorduklarında veya yorum yaptıklarında hızlı cevap alabilmek ve görüşlerinin dikkate alındığını bilmek istiyor. Biz de bu sebeple GarantiyeSor adını verdiğimiz yeni hizmetimizi hayata geçirdik. Müşterilerimizin facebook sayfamızdan ve twitter üzerinden @garantiyesor hesabımıza ilettiği tüm soru, görüş ve önerilere en hızlı şekilde cevap verecek, yalnızca bu konuya odaklanan bir sosyal medya ekibi oluşturduk.

Ekip, bize bu kanallardan ulaşan tüm soru ve yorumları proaktif bir biçimde cevaplayarak kesintisiz çevrimiçi destek veriyor. GarantiyeSor uygulamasını hayata geçirdiğimizden bu yana, müşteri memnuniyeti ve cevaplama hızımız konusunda çok olumlu yorumlar alıyoruz. Önümüzdeki dönemde çevrimiçi kanalların öneminin daha da artacağına inanarak, bu alandaki yatırımlarımızı geliştirmeye devam edeceğiz."

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı Açıklaması - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Garanti'den Dijital Bankacılıkta İki Yenilik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement