Garantialsat'tan Dubai ve Katar ile Yatırım Ortaklığı - Son Dakika
Güncel

Garantialsat'tan Dubai ve Katar ile Yatırım Ortaklığı

Garantialsat\'tan Dubai ve Katar ile Yatırım Ortaklığı

Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş., 24-30 Mart tarihleri arasında Dubai ve Katar'da yabancı yatırım ortaklığı çıkarmasına hazırlanıyor.

25.03.2013 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin şu andaki makro görünümü ile yabancı yatırımcılar için ilgi odağı haline geldiğine dikkat çeken Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Genel Müdür'ü Osman Mutlu "Biz de yabancı yatırım işbirliklerimize yenilerini eklemek ve Türkiye' ye dış fon girişi sağlamak üzere Dubai ve Katar'a çıkartma yapıyoruz" dedi.

Yabancı yatırım işbirlikleriyle Türkiye'ye dış fon girişi sağlayarak 2,5 milyar dolara ulaşan ulusal ve uluslararası gayrimenkul yatırımını yöneten Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş., 24-30 Mart tarihleri arasında Dubai ve Katar'da yabancı yatırım ortaklığı çıkarmasına hazırlanıyor.

Türkiye'de hali hazırda yabancı fonlarla uzun soluklu iş birliği gerçekleştiren yatırım ve fon şirketleri arasında ilk sıralarda yer alan Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin Genel Müdür'ü Osman Mutlu, Türkiye'nin şu andaki makro görünümü ile yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline geldiğine dikkat çekerek, "Gayrimenkul açısından İstanbul'un daha popüler hale gelmesi, özellikle Körfez ülkelerindeki Türk ve yabancı sektör yöneticilerini uzun soluklu ve sağlam işbirlikleri kurulması doğrultusunda bir araya getiriyor" dedi.

Türk gayrimenkul sektörü yabancılar için de cazip

Geçen yıl Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin, "Cityscape Global 2012" ve "MIPIM 2013" organizasyonlarında Türkiye'nin 'Onur Ülkesi' seçilmesinin Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası yatırımcılar nezdinde bir cazibe merkezi haline getirdiğini vurgulayan Osman Mutlu, şu bilgileri verdi:

"Bu organizasyonlar esnasında olgunlaşan görüşmelerde de, özellikle Dubai ve Katar merkezli fon şirketlerinin ortak yatırımlara olan ilgisinden ve işbirliği taleplerinden oldukça memnunuz. Mart'ın son haftası Dubai, Katar ve diğer Körfez ülkelerinde imza aşamasını tamamlayacağımız anlaşmalarla ülkemize daha fazla güçlü yabancı fon girişini hedefliyoruz. Yerli yatırımcılar kadar yabancı yatırımcının da yaptığı büyük çaplı ortaklıklarda piyasadaki en iyi fiyat ve en yüksek kalite standardı ile 'satın aldığı anda kazandığını' görmesini sağlayarak, karşılıklı güveni ve uzun soluklu işbirliğini garantilemiş oluyoruz.

Ayrıca, Amerikan finans kuruluşu Morgan Stanley, 2013 yılı başında yayınladığı raporda, Türkiye'nin kredi notunu 2012 yılında yatırım yapılabilir seviyeye ulaştıran Fitch Ratings'in diğer kredi derecelendirme kuruluşları tarafından da takip edileceği tahminine değinmiş ve 'Makro politikalar sağlam tutulmaya devam edilirse, diğer kredi derecelendirme kuruluşlarının da Fitch'i takip etmesi olasılığı var. 2013'te Moody's'in benzer bir adım atmasını bekliyoruz' ifadelerini kullanmıştı. Yurt içinde olduğu kadar yurtdışında da geniş bir portföye sahip ve tanınan bir kuruluş olarak  bu olumlu görünüm çerçevesinde kalıcı işbirliklerine ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

Dubai ve Katar'ı ziyaret eden Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin yöneticileri program kapsamında; Abraaj Capital, Al Mal Capital, DAMAC Holding, Bank Al Etihad, Sama Dubai Properties Group, Al Jazeera Finance, QNB Qatar National Bank, Qatar First Investment Bank ve Al Rajhi Capital&Finance S.A. gibi dünyanın en büyük finans ve gayrimenkul şirketleri ile görüşmelerde bulunacak.

2,5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımını yönetiyor

Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş., 2002 yılında gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine başladı. "Bizimle Dünyanın her yerinde Gayrimenkul'u alırken kazanırsınız" vizyonunu hedef edinen şirket, 2009'dan itibaren sırasıyla Londra, America, Dubai, Katar ve Banglades ofislerini faaliyete geçirerek, gayrimenkul ve finans alanlarındaki çalışmalarını uluslararası arenaya taşıdı. Yatırımcı, fon yöneticisi, proje geliştiricisi ve gayrimenkul yatırım danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş., bu faaliyet alanları kapsamında toplam bedeli 2,5 milyar dolara ulaşan ulusal ve uluslararası gayrimenkul yatırımını yönetiyor. Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Sama Dubai Properties Group, Al Rajhi Capital Group gibi ciddi yurt dışı fonlarına da iş partnerliği yapan Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş., aynı zamanda ulusal ve uluslararası sektörel dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Garantialsat'tan Dubai ve Katar ile Yatırım Ortaklığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement