Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması Başlıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması Başlıyor

03.01.2025 15:18

MEB, öğrencilere yönelik uluslararası gastronomi festivali düzenliyor, başvurular 2-17 Ocak'ta.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, "MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması" düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türk mutfağının geleneksel tatlarını koruma ve dünya mutfaklarıyla buluşturma misyonuyla, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğrenim gören öğrencileri arasında düzenlenen "MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması" başvuruları başladı.

Başvurular, 2-17 Ocak tarihleri arasında "gastrofest.meb.gov.tr" adresinden yapılabilecek.

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışma, öğrencilere mesleki eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunarken, Türk mutfağının geleneksel tatlarını ise ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Festival belirlenen 15 gastronomi bölgesinde tüm illerin katılımıyla gerçekleştirilecek, bölge yarışmalarının ardından 15-22 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da final yarışmaları ve ödül töreni gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması Başlıyor - Son Dakika


Advertisement