Gaz Fişeği Satarak Para Kazanan Çocukların Dram Yaşadığı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Gaz Fişeği Satarak Para Kazanan Çocukların Dram Yaşadığı Ortaya Çıktı

Gaz Fişeği Satarak Para Kazanan Çocukların Dram Yaşadığı Ortaya Çıktı
19.05.2011 16:44

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki yasadışı gösteriler sırasında atılan gaz bombası fişekleri ve yakılan lastik tellerini toplayarak satan çocukların aslında bir dram yaşadıkları ortaya çıktı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki yasadışı gösteriler sırasında atılan gaz bombası fişekleri ve yakılan lastik tellerini toplayarak satan çocukların aslında bir dram yaşadıkları ortaya çıktı. Asıl isimleri İslam ve Yusuf Yakıcık olan kardeşlerin babası Abdullah Yakıcık'ın Irak'ta inşaatlarda çalıştığı öğrenilirken anne Kerima Yakıcık da, 4 günden beri hasta olan kızıyla birlikte hastanede kalıyor. Cizre'de yasadışı gösteriler sırasında polisin attığı gaz bombaları fişeği ve yakılan lastiklerden çıkardıkları telleri toplayan iki kardeşin gerçek yaşam hkayeleri ortaya çıktı. Dün gazetecileri polis zannederek kortukları gerekçesiyle isimlerini Yusuf ve Rojdar Bostancı' olduğunu söyleyen kardeşlerin gerçek isimlerinin İslam ve Yusuf Yakıcık olduğu ortaya çıktı. Babaları Kuzey Irak'ta inşaatlerda çalıştığı belirtilen 6 kardeş olan çocuklar neredeyse harebe bir evde yaşarken, kardeşlerden 9 yaşındaki Gülistan, akciğek hastalığı nedeniyle hastanede tedavi görüyor. Cizre Devlet Hastanesi'nde akciğer tedavisi gören kızı Gülistan'a gece ve gündüz refakat eden anne Kerima Yakıcık, "Dün çocuklarımın o görüntülerini televizyonda izlerken, yüreğim cız etti. Ama başka çaremiz de yok. 6 çocuğumuz var. 16 yaşındaki oğlum Serdar'ı okuldan almak zorunda kaldık. O şimdi çobanlık yapıyor. Gece gündüz hayvanların peşinde. 9 yaşındaki kızım akciğer hastası. 4 günden beri onunla birlikte gece ve gündüz burdayım. 14 yaşındaki İslam ve 7 yaşındaki Yusuf, sabah okula gidiyor. 4 yaşındaki oğlum Beşir evde kalıyor. 2 yaşındaki kızım Meryem'i de yanıma aldım. Evimizde yiyeceğimiz yoktur. Kullanabileceğimiz bir eşyamız yoktur. Buzdolabı, çamaşır makinası gibi tek bir beyaz eşyam hiç olmadı. 4 günden beri kaldığımız hastanedeki doktorlar, kızımı Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi'ne sevk etti ama paramız olmadığı için gidemedik" dedi.

POLİS SANDIĞI İÇİN İSİMLERİNİ YANLIŞ SÖLEMİŞ

Dün gaz bombası fişeklerini toplarken adını soran gazeteciyi polis sandığı için yanlış söylediğini anlatan İslam Yakıcık, "Olayların arasında gelip adımı sorduğun zaman gazeteciyi polis sandım ve korktuğum için kafadan bir isim attım. Babam Irak'ta inşaata çalışıyor, abim çobanlık yapıyor. Annem hasta kız kardeşimle birlikte hastanede kalıyor. Ben ve kardeşim Yusuf, sabah okula gidiyoruz. Öğleden sonra da sokaklarda metal ve gaz bombası fişekleri toplayarak satıyoruz. Güned 3-5 TL. para kazanıyoruz. Bu parayla da kardeşlerime ekmek alıyorum" diye konuştu. BDP'li Cizre Belediye Başkan Vekili Mehmet Sacı da televizyonlarda izlediği görüntülerden sonra bugün Yakıcık ailesini ziyaret ederek acil ihtiyaçlarını tespit etti. Başkan Vekili Sacı, "Ailenin durumu iyi değil. Bu yüzden ihtiyaçları tespit ettik. Belediye dönüşünde ailenin acil ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bundan sonra da imkanlar ölçüsünde aileye gerekli yardımlar yapılacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaz Fişeği Satarak Para Kazanan Çocukların Dram Yaşadığı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement