Gazeteci-Yazar Uğur Dündar'a Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Gazeteci-Yazar Uğur Dündar'a Büyük İlgi

Gazeteci-Yazar Uğur Dündar\'a Büyük İlgi

Söyleyişi izlemek için gelen Gazeteci-Yazar Nedim Şener de Uğur Dündar'ın çağrısı üzerine konuşma yaptı.

28.05.2012 11:22

Bakırköy Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün organize ettiği "Bakırköylüler Yazarlarla Buluşuyor" etkinliği kapsamında Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi'ne konuk olan Gazeteci-Yazar Uğur Dündar'a Bakırköylü okurları büyük ilgi gösterdi.

Söyleyişi izlemek için gelen Gazeteci-Yazar Nedim Şener de Uğur Dündar'ın çağrısı üzerine konuşma yaptı.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in yanı sıra söyleşiyi yüzlerce Bakırköylü izledi.

Söyleşi sırasında Nedim Şener,"Temiz bir alınla Bakırköy'de oturan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Maalesef korkusundan kimsenin konuşamadığı bir süreci yaşıyoruz. Geçenlerde bir polis merkezine gitmiştim oradaki polis memuru bile dinlenme korkusundan lütfen yavaş konuşalım dedi. Yani polis polisi dinler hale geldik. Yine üzülerek söyleyebilirim ki basın özgürlüğü de daha kötüye gitmekte. Bu esaretten kurtaracak olan sizlersiniz. Yurttaş olarak demokratik tepkilerinizi ortaya koymanız gerekmektedir."şeklinde konuştu.

UĞUR DÜNDAR,"HABERLER BİR MERKEZDE ÜRETİLMİŞ GİBİ"

Duayen gazeteci Uğur Dündar'da medyanın nerdeyse tek elden yönetilmeye başladığını belirterek," Kitabımın adını da "İyi Uykular Sayı Seyirciler" koymamım nedeni de medyada sanki tek elden yönetilme başlamış olmasıdır. Açıyorsunuz akşam televizyonlarda haberleri sadece sunucular ve haberleri verişleri farklı ama haberler hep aynı. Medyada uyutucu haberler yaptığı için içinize öyle bir his geliyor ki sunucu iyi uykular sayın seyirler diyecekmiş gibi geliyor. Medyayı uyandırma görevi de size düşüyor. Medyanın dik durabilmesi için medya dışındaki işlerini bırakması gerekiyor. Ben de buyüzden medya dışında işi olmayan Sözcü Gazetesi'nde yazmaya başladım."dedi.

Uğur Dündar geçtiğimiz günlerde yaşadığı bir hadiseyi de anlatarak," Anadolu Hisarı'nda yürüyüş yapıyordum yanıma bir bey yaklaştı ve uzun yıllardır beni televizyondan ve gazeteden takip ettiğini söyledi ve sohbet etmeye başladık. Ama çok enteresan 2-3 kelimesinden sonra arkasına bakıyordu. Sohbet uzadıkça bir baktım ben de konuşurken arkama bakmaya başladım. Kısacası insanları yolda konuşurken bile tedirgen eden bir düzeni yaşıyoruz."şeklinde konuştu.

3 SAAT KİTABINI İMZALADI

Gazeteci-Yazar Uğur Dündar daha sonra Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi'nin bahçesinde yaklaşık 3 saat boyunca okurlarına piyasaya geçtiğimiz aylarda çıkan yeni kitabı "İyi uykular Sayın Seyirciler" kitabını imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gazeteci-Yazar Uğur Dündar'a Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement