Gazeteciler İçin Sessiz Çığlık - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler İçin Sessiz Çığlık

Gazeteciler İçin Sessiz Çığlık

Mısır’da Al Jazeera gazetecilerinin darbe yönetimi tarafından 7 ile 10 yıl arası hapis cezalarına çarptırılması dünya çapında protesto edildi.

24.06.2014 14:58

İngiltere'nin başkenti Londra'da BBC'nin önünde toplanan yüzlerce gazeteci ağızlarını bantlayarak bir dakika sessizlik eylemi yaptı. Aynı anda Al Jazeera'nin Doha'daki haber merkezinde de haber yayınına ara verildi. Çalışanlar ağızlarını bantlayarak bir dakika boyunca susarak Mısır'daki darbe yönetiminin haksız kararını protesto etti.

İngiltere'nin Channel 4 haber kanalında da çalışanlar ağızlarını bantlayıp, "Al Jazeera çalışanlarına özgürlük" yazılı dövizleri kameraya gösterdi. Haber spikeri de en son kamera kendisine döndüğünde ağzını siyah bir bantla kapatıp, Mısır'da gazetecilerin susturulmasına sessiz tepkisini gösterdi.

İran'dan Şark Gazetesi çalışanları da eyleme Twitter'da paylaştıkları fotoğrafla destek verdi.

Sosyal paylaşım sitelerinden de Al Jazeera çalışanları Peter Greste, Mohamed Fahmy ve Baher Mohamed'e destek yağdı.

Twitter ve Facebok kullanıcıları ağızlarını bantlayıp 'freeAJstaff' (Al Jazeera çalışanlarına özgürlük) yazılı dövizlerle, fotoğrafları paylaştı. Larry King de Al Jazeera çalışanlarına destek verdi.

Amerikalı ünlü televizyon ve radyo sunucusu Larry King de Twitter'dan paylaştığı fotoğrafla Al Jazeera çalışanlarına destek verdi.

King, fotoğrafa "Al Jazeera çalışanlarına özgürlük" yazarken, Twitter mesajında da "Gazetecilik suç değildir" dedi.

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Gazeteciler İçin Sessiz Çığlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement