Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Temizlik Araçlarını Artırıyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Temizlik Araçlarını Artırıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Temizlik Araçlarını Artırıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yol, kaldırım, refüj, kanal, mesire alanları ve parklardaki temizliği yapacak araç ve ekipmanlarının sayısını artırıyor. Büyükşehir Belediyesi, mini yükleyici, süpürme aracı, çöp taksi, acil durumlar için kapalı tip araç ve traktör ile tankerleri bünyesine ekledi. Ayrıca, çevreci yaklaşımı desteklemek amacıyla elektrikli araçlar da kullanılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapılan incelemelerin ardından, tarihi dokuda turistleri daha iyi ağırlamak ve şehrin imajını güçlendirmek için teknolojiyi kullanan akıllı şehir altyapısına sahip olduklarını belirtti. Gaziantep, yeşil bir şehir olma hedefiyle hareket ediyor.

10.07.2023 14:37

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yol, kaldırım, refüj, kanal, mesire alanları ve parklardaki temizliği yapacak araç ve ekipmanlarının sayısını artırıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, çok sayıda mini yükleyici, süpürme aracı, çöp taksi, acil durumlar için kapalı tip araç ve traktör ile tankerleri bünyesine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi elektrikli olan bazı araçlarla ise çevreci yaklaşım ön planda tutmayı amaçlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makineleri inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemenin ardından açıklamada bulunan Şahin, şunları kaydetti:

"Aletlere baktığımızda elektrikli. Karbondioksit salınımı olmayan, havayı kirletmeyen ve kullandığın zaman özellikle küçük alanlara, tarihi dokulara büyük araçlar girmiyor. Tarihi dokuda gelen turisti daha iyi ağırlamamız gerekiyor. Şehrin imajı çok önemli. Özellikle tarihi dokuda gelen her turistin buradaki tarih ve kültür şehrine uygun, hepsinde de teknolojiyi kullanan akıllı şehir altyapısı var. Çünkü biz hedefleri olan iddiası olan bir şehiriz. Yeşil şehiriz. Bu şehir yeşili seviyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Temizlik Araçlarını Artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement