Gaziantep'te Çifte Bayram - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Çifte Bayram

Gaziantep\'te Çifte Bayram

Gaziantep'te, Hürriyet Treni'nin seferinin 19 Mayıs'a rastlaması nedeniyle hem Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, hem de tren heyecan ve mutluluğu birlikte yaşandı.

19.05.2011 17:40

Gaziantep'te, Hürriyet Treni'nin seferinin 19 Mayıs'a rastlaması nedeniyle hem Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, hem de tren heyecan ve mutluluğu birlikte yaşandı. Trene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'nın yanı sıra, Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici ve Yaşar Ağyüz, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, Şehitkamil Belediye Başkanı AK Parti'li Rıdvan Fadıloğlu, Başkan Yardımcısı Murat Özgüller, Şahinbey Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Tahmazoğlu, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, CHP İl Başkanı Ali Peri, MHP İl Başkanı Tayfun Aygın, HAS Parti İl Başkanı Semih Simitçi ile milletvekili adayları ziyarette bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in ziyaretine dost şehir Almanya'nın Ludwighafen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Eva Lahse, belediye yetkilileri, Almanya'da yaşayan Türk işadamlarıyla çok sayıda öğrenci de eşlik etti. Başkan Güzelbey ve Alman konuklar, DASK'ın deprem simülasyonu sırasında önce korku dolu anlar yaşadı, ardından güldü. Güzelbey ve konuklarının, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Herkes İçin Futbol standında minyatür kaleye gol atma girişimleri ise başarısızlıkla sonuçlandı.

Hürriyet Treni'nin bulunduğu İstasyon Meydanı'ndaki tren garına koşan ve çoğunluğu öğrencilerden oluşan çok sayıda Gaziantepli, tiyatro ve diğer etkinlikleri izledi. Ziyaretçiler, doğum günlerine ait Hürriyet Gazetesi'nin birinci sayfalarını da hatıra olarak saklamak üzere aldı. Çocuklar, Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu'nun Nasrettin Hoca oyununu kahkahalarla izledi.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI, COŞKUYLA KUTLANDI.

Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören Kamil Ocak Stadyumu'nda devam etti. Törende, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Asım Güzelbey ve askeri tören aracıyla türbinlerdeki vatandaşları selamladı. Öğrencilerin kortej yürüyüşlerinin ardından kutlamalar, öğrencilerin çeşitli dans ve spor gösterilerinin ardından sona erdi. Törenin sonunda, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Tuğgeneral Kahraman Güneş, Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve ilçe belediye başkanları ile diğer protokol üyeleri sahada dans eden öğrencilerin arasına girerek onları tebrik etti. Vali Kamçı, bazı öğrencilere sağ eliyle 'Çak' yaptı.

DAVETSİZ MİSAFİRLER

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ndeki tören ise Atatürk Stadyumu'nun bakımda olması nedeniyle Hükümet Konağı önündeki Milli Egemenlik Meydanı'nda yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında askerlerin yanına gelen 2 küçük çocuğun esas duruşa geçerek elleriyle selam vermesi dikkat çekti. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çocuklar gözden kayboldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Çifte Bayram - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement