Gaziantep'te Engelliler İstihdam Edilecek - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Engelliler İstihdam Edilecek

Gaziantep\'te Engelliler İstihdam Edilecek

Gaziantep'te Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi arasında engelli istihdamı amacıyla protokol imzalandı.

23.12.2014 16:20  Güncelleme: 16:40

Gaziantep'te Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi arasında engelli istihdamı amacıyla protokol imzalandı.

Protokol amacıyla düzenlenen törene; İş-Kur Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender katıldı. Toplantıda konuşan Siraç Ekin, engellilerin yanlarında olduklarını, engelli istihdamı konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. İstihdama dönük projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydeden Ekin, istihdam edilen engellilerin sayılarını arttırmak istediklerini dile getirdi. Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise, 'Ülkeme Katkı İçin Engelli Değilim' projesinin kendileri için yararlı ve üretime katkı sağladıkları için mutlu olduklarını belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Firmaların işletme müdürlerine ve insan kaynakları departmanlarına bilgilendirme seminerleri, engelli çalıştırma koşulları ve işyerinin engelli bireylere uygun hale getirilmesi, bilgilendirmeleri ve gerekli eğitimlerin verilmesi gibi çalışmalar yapılması, engelli bireylere sağlam insanların bile çalışmakta zorluk çekeceği koşulların dayatılmaması gerektiğinin bilinci uyandırılmaya çalışılmıştır. Proje sonunda doğru engelli bireylerin istihdamı kanıksanmış, Gaziantep engelli istihdamında Türkiye ortalamasının üstünde ve yüzde 93.5 gibi bir doluluk seviyesine ulaşmıştır."

Konuşmaların ardından, Ekin ve Kalender arasında engelli istihdamının 5'inci yılını başlatacak protokol imzalandı. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Engelliler İstihdam Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement