Abd, Gaziantep'te konuşlu Patriot Birliği'ne yeni malzeme getirdi.
Suriye'den gelebilecek füze saldırısı tehdidine karşı Türkiye'nin NATO'ya başvurusuyla geçen yıl ocak ayında ABD tarafından Gaziantep'e, Almanya tarafından Kahramanmaraş ve Hollanda ise Adana'ya Patriot Hava Savunma Sistemleri kurulmuştu. Sistemin bir yılını doldurmasının ardından patriot sisteminde görev yapan ülkeler askerlerini değiştirmişti.
Bugün ise Hatay'ın İskenderun Limanı'na gelen gemiden ABD'ye ait patriot malzemeleri geniş güvenlik önlemleri altında indirildi.
Türk askerlerin de eşliğinde TIR ve kamyonlara yüklenen patriot parçaları, karayoluyla Gaziantep'teki Amerikan Patroit Birliği'ne götürüldü.
Son Dakika › Güncel › Gaziantep'teki ABD Patriot Birliğine Yeni Malzeme - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?