Gazipaşa'da Bereket Sofrası Geleneği Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Gazipaşa'da Bereket Sofrası Geleneği Sürüyor

Gazipaşa\'da Bereket Sofrası Geleneği Sürüyor

Anadolu'nun değişik bölgelerinde değişik Ramazan etkinliği ve güzelliği yaşanırken, Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Kahyalar beldesi Burhan Mahallesi'nde Ramazan'da "Birlik ve Bereket Sofrası" geleneği yaşatılıyor.

15.07.2013 13:17

Anadolu'nun değişik bölgelerinde değişik Ramazan etkinliği ve güzelliği yaşanırken, Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Kahyalar beldesi Burhan Mahallesi'nde Ramazan'da "Birlik ve Bereket Sofrası" geleneği yaşatılıyor. Mahalle halkı, Ramazan geldiği zaman birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını cami avlusunda kurulan Birlik ve Bereket Sofrası'nda açıyor.Mahallede gelenek yıllardır devam ediyor. Mahalle halkı evlerinde iftar için hazırladıkları yemekleri cami avlusunda kurulan bereket sofrasına getiriyor ve hep birlikte dualarla oruçlar açılıyor. Hafta sonundaki sofranın ev sahipleri ise mahalle halkından Şükrü Kaya ve yedi arkadaşı oldu. Şükrü Kaya'nın evinde yedi komşunun ortak olduğu yemekler, mahallenin aşçısı Emine Şener tarafından pişirildi. Emine Şener, Birlik ve Bereket Sofrası geleneğinin yıllardır devam ettiğini belirterek, "Bu hazırlıklar Ramazan'ın bereketi için yapılıyor. Evlerde yemeklerimizi yaparız, camiye götürür hep birlikte yeriz. Namazlarımızı kılarız, dualarımızı yaparız evlerimize dağılırız" dedi.

İftar yemeğine katılan Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav da, "Yıllardan bu yana bir geleneğimizdir. Bu geleneğin devam etmesini diliyoruz" diye konuştu.

Burhan Camii İmamı Hacı Hasan Tekin de her yıl Ramazan ayında Birlik ve Bereket Sofrası adı altında cami avlusunda oruç açtıklarını belirterek şunları söyledi: "Birlik ve beraberlik içinde Ramazan-ı Şerif'i geçiriyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazipaşa'da Bereket Sofrası Geleneği Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement