Geçen Yıl Depremin Vurduğu Erciş'te de Sıkıntılara Rağmen Eğitime Başlandı - Son Dakika
Güncel

Geçen Yıl Depremin Vurduğu Erciş'te de Sıkıntılara Rağmen Eğitime Başlandı

Geçen Yıl Depremin Vurduğu Erciş\'te de Sıkıntılara Rağmen Eğitime Başlandı

İlköğretim Haftası ve yeni eğitim yılı, geçen yıl depremin vurduğu Van'ın Erciş ilçesinde de sıkıntılara rağmen başladı.

17.09.2012 18:09

İlköğretim Haftası ve yeni eğitim yılı, geçen yıl depremin vurduğu Van'ın Erciş ilçesinde de sıkıntılara rağmen başladı.

Erciş'te öğretmenler yeni eğitim-öğretim yılına burukta olsa start verirken, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Ahmet Erdoğan ile okul müdürleri, sabah saat 09: 00'da Kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk Büstü'ne çelenk koyup saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudular. Ardından saat 14: 00'de Reşit Çelik İlköğretim Okulu'nda İlköğretim Haftası nedeniyle program düzenlenirken, düzenlenen programa; Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ercan, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Ahmet Erdoğan, şube müdürleri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından Ahmet Erdoğan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ise konuşmasında, deprem sonrası Van ve Erciş'te 2 bin 31 okul binası yapımının tamamen bitmediğini belirterek, "Van ve Erciş'te deprem sonrası oturulamaz durumda olan ve yıkılan okullarımızın yerine iki katlı yeni okul yapılıyor. Yıkılan dersliklerimiz zaten ömrünü doldurmuştu. Bu yeni yapılan okullarımız gerçekten Van'da, Erciş'te olağanüstü bir güzellik oluşturacak" dedi.

Ömer Balıbey de konuşmasına depremde hayatını kaybeden öğretmen, öğrenci ve vatandaşları bir kez daha rahmetle anarak başlarken, vefat eden öğretmenler hakkında da, "Hepsi birer çalıkuşu misali Van'a Erciş'e gelmişlerdi. Ama yaşanan depremde hakkın rahmetine kavuştular. Onların ışığında sizler Van'da, Erciş'te eğitim öğretimin çıtasını daha da yükseklere taşıyacaksınız. Buna inancımız tamdır. Ayrıca, gerek Van, gerekse Erciş deprem sonrası bir mucizeyi gerçekleştirdi. Kısa sürede bir çok okul tamamlanarak eğitime kazandırıldı. Bu büyük bir başarıdır" ifadelerini kullandı.

Erciş'te eğitimin geldiği süreci anlatarak, depremden eğitim kurumlarının da hasarlı bir şekilde çıktığını vurgulayan Kaymakam Barbaros Baran, "İlçemizde 12 okulumuz kullanılamaz hale geldi. Geçen yıl ilk etapta eğitim ve öğretimin aksamaması adına hayırsever vatandaşlarımız tarafından 4 adet prefabrik okul yapıldı. Binaları hasar gören okullarımıza bu 12 okulun öğrencilerini taşımalı sistem doğrultusunda taşıdık. Bu süreçte yeri geldi öğrenciler fedakarlık yaptı, yeri geldi velilerimiz fedakarlıkta bulundu, öğretmenlerimiz fedakarlıkta bulundu. Devlet olarak bizler elimizden gelen tüm gayreti göstererek geçen yılı iyi kötü atlatmaya çalıştık. Bu seneye baktığımızda geçen yıla oranla daha hazırlıklıyız. İlçe merkezimizde hayırsever vatandaşlarımızın, kurumlarımızın yaptığı iki adet 32 derslikli okul yanında afet konutlarının bulunduğu TOKİ alanında 8 adet 32 derslikli büyük okulumuz yapıldı. Birkaç gün içerisinde bunlar da faaliyete geçecekler. Okulları yıkılan tüm öğrencilerimizi buradaki okullarımıza devlet olarak bizler ücretsiz taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Erciş Reşit Çelik İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu programa geçildi. Program bitiminin ardından protokol üyeleri ilçe merkezinde yapımı bitme aşamasına gelen EVYAP ve ASELSAN İlköğretim Okulu binalarının inşaatlarında incelemelerde bulundular. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Geçen Yıl Depremin Vurduğu Erciş'te de Sıkıntılara Rağmen Eğitime Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement